Sátán megszemélyesíti Krisztust II.

„Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.” (2Kor 11,14)

„Isten népe elleni utolsó hadjáratában Sátán úgy készíti elő csalásait, hogy az emberek őrá ne is gondolhassanak. »Mert hogyha az, aki jő, más Jézust prédikál, akit nem prédikáltunk, vagy más lelket vesztek, amit nem vettetek, vagy más evangéliumot, amit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek.« (2Kor 11,14) Sátán hatalma legvégső határáig megy, hogy zaklassa, kísértse és félrevezesse Isten népét.

Aki szembe mert szállni Krisztussal, és kísérteni, gúnyolni merészelte Urunkat, s akinek volt hatalma arra, hogy felvigye Őt a templom ormára és egy igen magas hegyre, a mostani nemzedék felett is gyakorolni fogja hatalmát, pedig mi, emberek, messze alulmaradunk bölcsességben Jézushoz képest.

Sajnos a legtöbben szinte teljesen tudatlanok Sátán magasrendű intelligenciája és ereje felől. Sátán csodálatos módon fog hatni azok testére, akik természetüknél fogva is hajlanak arra, hogy megtegyék, amit kínál.” (Üzenet az ifjúságnak, 51–52. o.)

„Jézust megszemélyesítve jön majd el Sátán, hatalmas csodákat művelve. Az emberek leborulnak előtte, és imádják őt, mintha Jézus Krisztus lenne. Ránk parancsolnak majd, hogy imádjuk ezt a lényt, akit a világ Krisztusként dicsőít. Mit tegyünk akkor? Mondjuk meg, hogy Krisztus pontosan ilyen ellenségre fi gyelmeztetett minket: annak cselvetéseire, aki az ember legnagyobb rosszakarója, mégis Istennek mondja magát. Meg kell mondanunk, hogy amikor Jézus Krisztus valóban megjelenik, hatalommal és nagy dicsőséggel jön, tízezerszer tízezer és ezerszer ezer angyal kíséretében, s amikor eljön, meg fogjuk ismerni a hangját. (…)

Eljön az idő, amikor Sátán a szemünk láttára visz véghez csodát, azt állítva, hogy ő a Krisztus; és ha nem állunk szilárdan Isten igazságán, eltérít majd annak alapzatáról. (…) Sátán eltökélte, hogy mindvégig folytatja a háborút. Úgy jön el, mint a világosság angyala, azt állítva magáról, hogy ő Krisztus. Így akarja megcsalni a világot. Diadala azonban rövid életű lesz. Semmiféle vihar vagy szélvész sem tudja elmozdítani azokat, akik megvetették lábukat az örök igazságon. Ők meg tudnak állni a szinte általánossá vált hitehagyás közepette.” (HNA Biblia-kommentár VI., 1105–1106. o.; VII., 911. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor