Isten a biztonságunk záloga

„Meg tudja szabadítani az Úr a kegyeseket a kísértésekből, a gonoszokat pedig az ítélet napjára büntetésre fenntartani.” (2Pét 2,9)


 
„A ránk váró próbák idejére Isten biztonságot ígér azoknak, akik megtartják szavát. Krisztus így szól majd hozzájuk: »Menj be, népem, menj be szobáidba, és zárd be ajtóidat utánad, és rejtsd el magad rövid szempillantásig, míg elmúlik a bús harag!« (Ésa 26,20) Júda oroszlánja, aki oly rettenetes a kegyelmét megvetők számára, Isten Báránya lesz az engedelmes és hűséges embereknek. Harag zúdul ugyan az Úr törvényének megrontóira, de Isten Báránya világosságot, könyörületet és szabadulást hoz azoknak, akik megtartják Isten parancsait. A kar, mely lesújt a lázadókra, megszabadítja a hűségeseket… Milyen szerepet játszotok majd a világtörténelem záró eseményeiben?

Tudjátok-e, hogy az előkészületnek milyen létfontosságú tevékenysége folyik égen és földön?… Senki se játsszon most a tűzzel – a bűnnel, a világ minden szenvedésének okozójával. Lelkünk sorsa ne legyen bizonytalan… Lehet valaki külsőleg hívő, mégis híjával találhatják majd, és elveszíti örök életét. Gyakorolhatja ugyan a Szentírás egyes tanításait, kereszténynek tarthatják őt az emberek – mégis elveszhet, ha hiányoznak belőle a keresztény jellem elengedhetetlen vonásai… Végezzünk lelkiismeretes munkát addig, amíg a kegyelem várakozik, amíg az Üdvözítő közbenjár értünk.” (Bizonyságtételek VI., 404–405. o.) „Közvetlenül előttünk van a súlyos válság. Kitartó hitet követel meg tőlünk, hogy helyt tudjunk állni próbái és kísértései között, és teljesítsük feladatainkat. De diadalmaskodhatunk – az ellenség egyetlen virrasztó, imádkozó hívő embert sem ejt majd csapdába.” (Bizonyságtételek IV., 404. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor