Legyünk éberek!

„Józanok legyetek, vigyázzatok: mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szertejár, keresvén, kit elnyeljen. Akinek álljatok ellen, erősek lévén a hitben, tudva, hogy a világban lévő atyafiságotokon ugyanazok a szenvedések telnek be.” (1Pét 5,8–9)


 
„Legyünk éberek mindnyájan. Az ellenség a sarkunkban jár. Őrködjünk kitartóan, nehogy valamely gondosan álcázott, mesteri csapda készületlenül érjen. A könnyelműek és közönyösök ébredjenek fel, nehogy úgy jöjjön el számukra az Úr napja, mint az éj leple alatt a tolvaj… A győzőnek virrasztania kell, mert Sátán megfeszíti minden erejét, hogy világi bonyodalmakkal, tévedésekkel és babonasággal rabolja el Krisztus követőit. Nem elég elkerülnünk a veszélyeket és a következetlen lépéseket.

Szorosan Jézus Krisztus mellett kell haladnunk az áldozathozatal ösvényén. Ellenséges területen járunk. Akit kivetettek a mennyből, nagy hatalommal tevékenykedik, igyekszik foglyul ejteni a lelkeket. Ha nem vigyázunk szüntelenül, könnyen csalásai áldozatául esünk.” (Bizonyságtételek VIII., 99–100. o.)

„Ünnepélyes komolyságra van most szükség, és az igazság összes ismerőjének meg kell ezt értenie. Mindent Isten nagy napjára tekintve tegyünk! Földünkön már el is kezdődtek Isten büntetései – készüljünk fel hát a rettenetes napra. Értékes az időnk. A próbaidőnek már csak kevés, nagyon kevés napja van hátra, mialatt felkészülhetünk a halhatatlan életre. Nincs időnk, amit bizonytalan törekvésekre pazarolhatunk. Ne csak felületesen olvassuk az igét! (…)

Ha teljes szíveddel az igazság után vágyakozol, és követed azt, akkor az igazság majd megszentel és alkalmassá tesz a halhatatlanságra. Túl szigorú és kissé türelmetlen is vagy gyermekeidhez. Az előkészület mindent magában foglaló munkáját el kell végezni azok életében, akik vallják az igazságot. Isten meg fog tisztítani téged, ha aláveted magad a tisztítás folyamatának.”(Bizonyságtételek VI., 407., 111. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor