Az élet vetése és aratása

„Az ifjúkori kívánságokat pedig kerüld; hanem kövesd az igazságot, a hitet, a szeretetet, a békességet azokkal egyetemben, akik segítségül hívják az Urat tiszta szívből.” (2Tim 2,22)


 
„A kicsapongással töltött fiatalkor, kedves barátaim, olyan következményekkel jár, amelyek megkeserítik egész életeteket. Egyetlen meggondolatlan óra, egyetlen behódolás a kísértésnek képes egész életetek folyamatát helytelen irányba terelni. Csupán egyetlen ifjúkorotok van, tegyétek hát eredményessé, használjátok ki! Később nem fordulhattok vissza, hogy helyrehozzátok a hibákat. Sátán a világosság angyalává változtatja magát, így közelíti meg a fiatalokat tetszetős, mutatós kísértéseivel, s így sikerül neki eltéríteni őket a helyes útról.

Vádlónak, csalónak, hazugnak, kínzónak és gyilkosnak írja le őt az Ige… Sátán kísért téged, de ha engedsz neki, azt már te cselekszed. Sátán összes seregének nincs hatalma rá, hogy a megkísértettet törvényszegésre kényszerítse. Ezért nincs mentség a bűnre.” (Bizonyságtételek IV., 622–623. o.)

„A kísértés még nem bűn. Jézus szent és szeplőtlen volt, mégis mindenben megkísértette Őt az ördög, méghozzá olyan erős és hatalmas kísértésekkel, amilyenekhez hasonlókat embernek sohasem kell kiállnia. Jézus ellenállt a kísértéseknek, és ezzel ragyogó példát hagyott ránk, hogy kövessük Őt.

Ha önigazultak és magabiztosak vagyunk, magunkra maradunk, és Sátán kísértése alatt elbukunk, de ha Jézusra tekintünk és Őbenne bízunk, ha azt az erőt hívjuk segítségül, amely legyőzte az ellenséget, akkor minden kísértésben utat nyit menekülésünk előtt. Ha Sátán áradatként tör ránk, szálljunk szembe vele a Lélek kardjával – akkor Jézus siet majd a segítségünkre. 

A jellem egyetlen rossz vonása, egyetlen melengetett bűn végső soron semlegesíteni fogja az örömhír minden erejét… Ellenségünk a kötelességteljesítés nehézségeit és a bűn gyönyörűségeit mutatja be az embereknek, így ejti őket csapdába. Csakis azokat nyilvánítják megbízhatónak a mennyben, akik inkább meghalnának, mint hogy helytelen tettet kövessenek el.” (Bizonyságtételek V., 311., 45. o.) „A fiataloknak lehetnek oly szilárd elveik, hogy Sátán legerősebb kísértései sem tudják lerombolni hűségüket, és nem tudják elvonni őket kötelezettségeiktől.” (Bizonyságtételek III., 472. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor