Biztos menedék

„Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld a vért, és el nem fedi megöletteit többé!” (Ésa 26,21)


 
„A nagyvárosok lakóit gyorsan, biztosan és majdnem egyetemesen hatalmába ejti a bűn, mert állandóan fokozódik a tudatos gonoszság. Annyira túlsúlyban van a romlottság, hogy emberi tollal nem lehet leírni. Napról napra látjuk a viszály, a megvesztegetés és csalás újabb megnyilatkozásait. Minden nap meghozza a maga csüggesztő beszámolóját az erőszakos és törvényellenes cselekményekről, az emberi szenvedés iránti közömbösségről, az élet brutális, sátáni pusztításáról.

Istenünk az irgalom Istene. Hosszútűréssel és szerető szánalommal bánik a törvényét megszegőkkel. Isten próbaidőt ad az embernek, de türelmének határa van, amelyen túl elkerülhetetlen a bűn következménye. Az Úr hoszszú ideig elnéző az emberekkel. Irgalmában figyelmeztetéseket küld, hogy megmentse őket. De eljön az idő, amikor már nem hallgathatja meg az irgalomért könyörgőket.

A társadalmakban, különösen a nagyvárosokban uralkodó állapotok hirdetik, hogy eljött Isten ítéletének órája, és minden földi dolog vége közeleg. A válság küszöbén állunk. Isten ítéletei gyors egymásutánban következnek – tűz, árvíz, földrengés, háború és vérontás formájában. Isten haragjának viharfelhői sűrűsödnek, és csak azok fognak megállni, akik engedelmesen fogadják kegyelemből fakadó hívását, s megszentelődnek az Úr törvényei iránti engedelmesség által. Csak az igazak rejtőzhetnek el Jézus Krisztussal Istenben, amíg a pusztítás tart. Kérjük mi is lelkünk mélyéből:

Lelkem drága Jézusa,
Hozzád hajt a félelem,
Míg tombol a vad tusa
S nő a vész a tengeren.
Rejts el, rejts el, itt ne hagyj,
Míg eláll a fergeteg,
Biztonságos révet adj,
S majd fogadd el lelkemet!”
(Próféták és királyok, 172–174. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor