Őrködjünk és imádkozzunk!

„Elmúlt az aratás, elvégződött a nyár, és mi nem szabadultunk meg!” (Jer 8,20)


 
„Gyülekezeteink tagjaihoz fordulok, nehogy figyelmen kívül hagyják az idők jeleit, amelyek oly világosan szólnak arról, hogy közel a vég. Ó, milyen sokan nem törődnek lelkük megváltásával, s nemsokára keserűen panaszolják majd: »Elmúlt az aratás, elvégződött a nyár, és mi nem szabadultunk meg!« Ne felejtsük el, hogy ítélet folyik felettünk, és most a mi életünk következik! Itt az ideje, hogy őrködjünk és imádkozzunk, elvetve önző vágyaink kielégítését, a büszkeséget és minden önzést! A drága pillanatokat, melyeket sokan elpazarolnak, elmélkedéssel és imádsággal kellene tölteni. Sokan azok közül, akik vallják, hogy megtartják Isten parancsait, hajlamaikat követik a kötelességeik helyett. Ahogy most vannak, nem juthatnak az örök életre. A nemtörődöm, gondtalan emberekhez szólok: hiábavaló gondolataitokat, barátságtalan szavaitokat, önző tetteiteket feljegyzik a menynyei könyvekben. Az angyalok, akik ott voltak Belsazár bálványimádó mulatozásakor, ott állnak mellettetek is, amint meggyalázzátok Üdvözítőnket. A mennyei követek fájlalják, hogy újra keresztre feszítitek a Megváltót, és megszégyenítitek…

Jézus Krisztus megkoronázásának napján nem fogja elismerni övéinek azokat, akiken valamilyen folt éktelenkedik. De hűségeseinek a halhatatlan dicsőség koronáját adja. Azok pedig, akik nem akarták, hogy uralkodjon felettük, látni fogják Őt, amint a megváltottak serege körülveszi, s mindegyikük ezt a jelet viseli: »Az Úr a mi igazságunk.« Látják, hogy a valaha töviskoronával meggyalázott homlokon most a dicsőség koronája ragyog. Azon a napon a megváltottak az Atya és a Fiú dicsőségét tükrözik viszsza. A mennyei angyalok, megérintve aranyhárfáikat, üdvözlik a Királyt, és azokat, akik győzelmének részesei: akik megmosattak és megfehéríttettek a Bárány vérében. Diadalének csendül fel, és betölti a mennyet. Jézus Krisztus győzött. Belép a menny csarnokaiba megváltottaival, akik tanúbizonyságai annak, hogy szenvedésteljes és önfeláldozó küldetése nem volt hiábavaló.” (Review and Herald, 1904. november 24.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor