A tétlenség alkalmat szül

„A restnek kívánsága megemészti őt…” (Péld. 21:25)
„…Szép dolog (az embernek) jól élni minden munkájából, amellyel fárasztotta magát a nap alatt…” (Préd. 5:18)


 
„A Jordán völgyének városai közül Sodoma volt a legszebb… Lakosai kevés munka árán megkaphattak mindent, amire szükségük volt. Mintha az egész év ünnepek sorozata lett volna. A mindenütt uralkodó bőség fényűzést és gőgöt szült. A tétlenség és gazdagság megkeményítette a szíveket, amelyeket sohasem sanyargatott a nélkülözés. Az emberek érzéki élvezetekbe merültek. »Ímé ez volt vétke Sodomának, a te öcsédnek: – mondja Ezékiel próféta – kevélység, eledel bősége és gondtalan békesség volt nála és leányainál… Felfuvalkodtak és utálatosságot cselekedtek előttem, ezért elveszítettem őket, mikor ezt megláttam« (Ezék. 16:49–50).

Semmit sem kívánnak az emberek jobban, mint a gazdagságot és a kényelmet, pedig ez okozta azokat a bűnöket, amelyek a síkság városainak pusztulásához vezettek. Haszontalan, tétlen életük miatt áldozatul estek Sátán kísértéseinek, és eltorzították önmagukban Isten képmását. Sátáni jellemvonásokat tükröztek. Az emberiség legnagyobb átka a tétlenség, mert erkölcstelenséget és bűncselekményeket von maga után. Gyengíti az értelmet, a felfogóképességet és megrontja a lelket.

Sátán lesben áll, készen arra, hogy tönkretegye a vigyázatlant, aki szabad idejével alkalmat kínál neki arra, hogy valamilyen vonzó álarc leple alatt hozzáférkőzzék. Akkor a legsikeresebb, amikor az embert tétlen óráiban kísérti meg.” (Pátriárkák és próféták, Sodoma pusztulása c. fejezetből)

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video