A mustármag ereje

„(Hasonló az Isten országa) a mustármaghoz, amely mikor a földbe vettetik, minden földi magnál kisebb. De mikor elvettetik, felnő, és minden veteménynél nagyobb lesz. Nagy ágakat hajt, úgy,  hogy az árnyéka alatt fészket rakhatnak az égi madarak.” (Mk. 4:31–32)


 
„Krisztus országa fejlődésének elvei gyökeresen ellentétesek azokkal az elvekkel, amelyek e föld birodalmait jellemzik. A földi hatalmasságok fegyverek erejére támaszkodnak, országaikat harcok árán nyerik. Isten országának alapítója azonban a Békesség Fejedelme. A Szentlélek e világ birodalmait zsákmányra éhes vadállatok jelképeivel ábrázolja. Ezzel szemben Krisztus az »Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit «. Kormányzásának tervében nem szerepel a nyers erőszak, nincs lelkiismereti kényszer. 

A zsidók azt várták, hogy Isten országa olymódon jön létre, mint e világ országai… Krisztus azonban új életelvet plántál a szívbe. Az igazság és a becsületesség szívünkbe ültetése csökkenti a tévelygés és a bűn hatását… E világ uralkodói kigúnyolták Krisztus állítását, hogy ő király. A követőire bízott hatalmas igazságok azonban isteni erőt rejtenek. Mily gyors, mily messze ható volt az örökkévaló evangélium befolyása! Amikor Krisztus ezt a példázatot elmondta, csak néhány egyszerű galileai emberből állt az új királyság… De a mustármag növekedett és kiterjesztette ágait az egész világra. És amikor e föld királyságai, amelyeknek dicsősége csodálatot keltett, már mind megszűnnek, Krisztus országa fenn fog állni.” (Krisztus példázatai, A mustármag c. fejezetből)

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor