Közeleg a Lélek kitöltetésének ideje

„És a Lélek és a menyasszony ezt mondják: Jövel! És aki hallja, ezt mondja: Jövel! És aki szomjúhozik, jöjjön el; és aki akarja, vegye az élet vizét ingyen.” (Jel 22:17)

A kegyelem ideje nem tart már sokáig. Ma már kezdi Isten visszavonni fékező kezét a földről. Régóta szól már Szentlelke által férfiakhoz és nőkhöz, de ők nem figyeltek oda hívására. Most ítélete által szól népéhez és a világhoz. Ennek az ítéletnek az időszaka kegyelem azok számára, akiknek még nem volt lehetőségük az igazság megismerésére. Rájuk szelíden néz le az Úr. Irgalmas szíve még együttérez velük, kezét még kinyújtja megmentésükért. Még nagyon sok embert hív a biztonságos akolba, akik ebben az utolsó időben hallják meg először az igazságot.

Az Úr felszólítja a benne hívőket, hogy dolgozzanak vele együtt. Amíg életük tart, nem szabad úgy érezniük, hogy már elvégezték munkájukat. Szabad-e hagynunk, hogy a vég jelei anélkül teljesedjenek, hogy nem mondjuk el az embereknek, mik következnek a földre? Szabad-e engednünk, hogy sötétben járjanak, anélkül hogy figyelmeztetnénk őket, milyen nagy szükségük van arra, hogy felkészüljenek Urukkal való találkozásra? Ha nem teljesítjük a körülöttünk élők között kötelességünket, akkor az Úr napja úgy jön el, mint a tolvaj. Zűrzavar tölti be a világot, és nagy megpróbáltatás fog jönni hamarosan az emberiségre. A vég nagyon közel van. Nekünk, akik ismerjük az igazságot, készülnünk kell arra, ami lesújtó meglepetésként fog hamarosan rátörni a világra.

Nekünk, mint népnek, a Szentlélek fennhatósága és irányítása alatt készítenünk kell az Úrnak útját. Az evangéliumot a maga tisztaságában kell hirdetnünk. Az élő víz folyamának egyre mélyebben és szélesebben kell folynia. Az Úr sötét és messzi helyeken embereket fog elhívni az eke mellől és a még távolabbinak tűnő kereskedelmi és üzleti életből, hogy tapasztalt hívőkkel kapcsolatba hozva, kiképezze őket. Ahogy megtanultak hatékonyan dolgozni, nagy erővel fogják hirdetni az igazságot. Az isteni gondviselés legcsodálatosabb közreműködése folytán elhárulnak a hegymagasságú akadályok.

A föld lakói meghallják és megértik a számukra oly sokat jelentő üzenetet. Az emberek tudni fogják, mi az igazság. A munka egyre jobban és jobban halad előre, míg az egész föld meghallja a figyelmeztetést; s akkor jő el a vég. (Review and Herald, 1906. november 22.)

Ellen G. White

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video