Kedvesség

„Az ő száját bölcsen nyitja meg, és kedves tanítás van nyelvén.” (Péld 31:26)

Az Úr segíteni fog mindannyiunknak azon a területen, ahol leginkább szükségünk van segítségre: az „én” legyőzésében és leigázásában. Legyen a bölcsesség törvénye nyelveden és a kegyelem olaja szívedben! Ez csodálatos eredményeket hoz magával. Szelíd, együttérző és udvarias leszel. Szükséged van ezekre a szép jellemvonásokra. Szívedbe és jellemedbe be kell fogadnod a Szentlelket, mely szent tűzként fog égni és jó illatként fog felszállni Istenhez, nem olyan ajkakról, melyek kárhoztatnak, hanem olyanokról, melyek emberek lelkének gyógyulását szolgálják. Arcod az isteni képmást fogja tükrözni.

Nem szabad éles, kritikus, nyers vagy kemény szavakat kiejtened. Ez közönséges tűz, ezt ki kell hagynunk testvéreinkkel való tanácskozásainkból és beszélgetéseinkből. Isten elvárja minden szolgálatában álló lélektől, hogy mécsesét a szent tűz parazsával gyújtsa meg. A közönséges, kemény, éles szavakat, melyek oly könnyen kiszaladnak a szádon, vissza kell tartanod, az emberi eszközökön keresztül Isten Lelkének kell szólnia.

Ha Krisztus jellemét szemléled, elváltozol az Ő hasonlatosságára. Egyedül Krisztus kegyelme tudja megváltoztatni szívedet, s ezután tudod visszatükrözni az Úr Jézus jellemét. Isten arra hív el, hogy olyanok legyünk, mint Ő: tiszták, szentek és makulátlanok.  Az isteni képmást magunkon kell hordoznunk. (The SDA Bible Commentary, Ellen G. White Comments, 3. kötet, 1164. oldal)
Beszélhetünk a Szentlélek áldásairól, és imádkozhatunk azok elnyeréséért, de ha az emberi eszközön keresztül nem Isten Lelke munkálkodik, akkor ez annak a jele, hogy a Szentlélek nem lakik benne.

Ha a Lélek Isten hasonlatosságára alakítja és formálja jellemünket, akkor ez egyértelműen megnyilvánul minden kimondott szavunkban és minden tettünkben, melyek által bemutatjuk a világnak azt a határozott különbséget, mely a világosság gyermekei és a sötétség fiai között van. Az Úr azt akarja, hogy rendíthetetlenül ragaszkodjunk ahhoz a hithez, mely egykor a szenteknek adatott. Szeretettel kell szólnunk az igazságot. Nagy Tanítónk ezt mondja: „Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.” (Mt 11:29-30) (84. levél, 1899)

Ellen G. White

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video