CIOCOLATA

De aceea ne rugăm necurmat pentru voi, ca Dumnezeul nostru să vă găsească vrednici de chemarea Lui și să împlinească în voi, cu putere, orice dorință de bunătate și orice lucrare izvorâtă din credință.
2 Tesaloniceni 1:11

Ascultă ediția audio aici.

Îmi place foarte mult ciocolata. De multe ori m-am gândit dacă în Cer va exista un fruct care să aibă gust a ciocolată.

Stilul de viață sănătos pe care Biserica Adventistă îl promovează pune accent pe faptul că zahărul este chiar dăunător. Ellen White, în scrierile ei, evidențiază faptul că zahărul nu este bun pentru stomac, ,,provoacă fermentație și aceasta întunecă mintea și creează o dispoziție supărăcioasă. Zahărul înfundă, blochează organismul, el îngreunează lucrarea mașinăriei” (Dietă și hrană, p. 331). Știința modernă a descoperit nenumăratele efecte dăunătoare ale zahărului, care nu pot fi amintite aici din lipsă de spațiu. Însă cei mai mulți dintre noi suntem convinși de efectul lui dăunător. Pe când hotărârea decisivă de a nu-l mai folosi?!

În rândurile ce urmează nu vă voi uimi cu experiența personală ce mi-a schimbat aportul de zahăr din alimentație, însă intenția de renunțare există mereu. Deciziile mici pot face însă diferența. Poate că, pentru unii, gândul de a nu mai mânca niciodată nimic dulce este de speriat, dar un pas important de urmat este de a-ți evalua fiecare zi și a reuși un echilibru în nutriție. Acest deziderat nu trebuie privit doar ca o ambiție, ci având scopul de a obține o minte lucidă, care va influența atât deciziile din orice domeniu, cât și relația personală cu Divinitatea.

Cei din jurul nostru sunt o influență pentru noi, și noi la rândul nostru pentru ei. Timp de un an de zile, soțul meu și-a propus să nu mănânce zahăr și orice aliment ce îl conține, și a REUȘIT!!! Eu și copiii am ajuns să reducem cantitatea de zahăr consumat, de dragul lui. În acel an s-a redus și numărul discuțiilor contradictorii în căminul nostru. ,,O, de ar rămâne ei cu aceeași inimă” (Deuteronomul 5:29).

Te invit să mănânci mai puțin dulce astăzi!

 

autor: Monica Apostol

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor