DOAR O FURNICĂ?

Du-te la furnică, leneșule; uită-te cu băgare de seamă la căile ei și înțelepțește-te!
Proverbele 6:6

Ascultă ediția audio aici.

Nu știu dacă și pe tine, dar pe mine m-a fascinat dintotdeauna lumea insectelor; lumea aceea micuță, care pare nesemnificativă, dar care se aseamănă atât de mult cu lumea noastră. Puțini sunt cei care știu cât de uimitoare sunt furnicile; aceste insecte aparent fragile au o forță și o disciplină care îi pot face de rușine chiar și pe cei mai organizați oameni. Marin Preda a evidențiat așa frumos contrastul dintre dimensiunea unei furnici și măreția perseverenței acesteia, spunând: „O furnică nu poate răsturna un munte, dar îl poate muta din loc încet, bucățică cu bucățică.”

Muntele pe care Biblia ne îndeamnă să îl mutăm prin credință poate fi înlocuit cu orice problemă care ne frământă sufletele și mințile. Dumnezeu Și-a dorit întotdeauna să alergăm la El ca unică soluție; cu siguranță uneori ni se pare mult prea dificil și poate mult prea mult de muncă să mutăm bucățică cu bucățică „muntele”, dar pierdem din vedere că „încercarea credinței noastre lucrează răbdare” (Iacov 1:3).

Printre calitățile demne de admirat la furnici se numără: răbdarea de a face pași mici spre realizarea obiectivelor, perseverența de a continua să mergi tot înainte oricât de dificil ar deveni drumul, iar dacă obstacolele încep să îți îngreuneze avansarea, ai două variante: ori le ocolești, ori treci peste ele ca și când ar face parte din drum. Nu contează cum alegi să depășești greutățile vieții, atâta timp cât ținta rămâne aceeași: viața veșnică.

Dumnezeu are un singur obiectiv pentru viața fiecăruia dintre noi, și acela este mântuirea. Nimic din ce trăim pe pământul acesta nu își mai poate găsi valoarea în comparație cu premiul suprem de la finalul alergării, și anume, „cununa neprihănirii, pe care ne-o va da în ziua aceea Domnul, Judecătorul cel drept” (2 Timotei 4:8).

Te-am pus pe gânduri, dragă cititorule? Eu sper că da, pentru că toate acțiunile noastre pleacă de la un simplu gând. Chiar dacă pare neînsemnat, gândul pe care îl accepți astăzi în mintea ta poate schimba cursul zilei de mâine.

Te invit să privești mai atent în jurul tău; sunt sigură că vei găsi ceva important de învățat chiar și de la cele mai neînsemnate viețuitoare.

 

autor: Eliza Brânzan

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor