COPIII ȘI TEHNOLOGIA

Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, și, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.
Proverbele 22:6

Ascultă ediția audio aici.

În ultimii ani, copiii și adolescenții petrec tot mai mult timp în prezența tehnologiei. Fie că vorbim despre internet, jocuri video, telefon sau alte dispozitive, toate acestea au un potențial de dependență la fel de ridicat ca nicotina, alcoolul și drogurile. Studiile arată că trei sferturi dintre copii și adolescenți dețin cel puțin un dispozitiv digital și aproape jumătate dintre ei declară că sunt dependenți de acestea. Ca urmare a tehnologiei folosite în exces, de-a lungul timpului s-a constatat o creștere a bolilor mintale în rândul copiilor, cum ar fi depresia și ADHD-ul.

Fiecare părinte trebuie să știe că un copil are nevoie de iubire, afecțiune, siguranță, dar, pe lângă toate acestea, nu trebuie să lipsească disciplina, regulile și, de ce nu, interdicțiile. Dacă vrem să fim înconjurați de copii fericiți, sănătoși fizic și mintal, trebuie să le oferim un stil de viață axat mai mult pe nevoi decât pe ceea ce ei își doresc.

Ellen White spune: „Copiii să nu fie neglijați. Împovărate cu multe griji, mamele simt uneori că nu-și pot face timp pentru a-și instrui cu răbdare micuții și a le oferi dragoste și căldură sufletească. Dar ele trebuie să își aducă aminte că, dacă nu găsesc în părinții și căminul lor ceea ce le va satisface dorința de tovărășie și compasiune, copiii vor privi înspre alte surse, unde atât mintea, cât și caracterul pot fi primejduite” (Divina vindecare, p. 367).

Stabilește o conexiune emoțională atât de puternică între tine și copilul tău, încât să nu simtă nevoia de a folosi tehnologia. Învață-l iubirea și empatia, modalități prin care să se conecteze cu persoane reale, și îl vei vedea puternic și încrezător pentru întreaga viață.

Pentru sănătatea mintală a copilului tău, elimină excesul de tehnologie din viața lui, petrecând cât mai mult timp alături de el.

 

autor: Elisabeta Chirilianu

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video