VINDECAREA E A DOMNULUI

Vindeca-mă Tu, Doamne, și voi fi vindecat; mântuiește-mă Tu, și voi fi mântuit.
Ieremia 17:14

Ascultă ediția audio aici.

Era o zi ca oricare alta. O zi în care noi, medicii, ne luptam pentru viața paci­enților, o zi în care pacienții luptau pentru propria viață, o zi în care cei apropiați lor sperau să primească o veste care să le mențină speranța. De cele mai multe ori, pe Secțiile de terapie intensivă neurologică, veștile bune sunt rare. Era și cazul unui tânăr, care ascultând de anturajul său, consumase substanțe interzise. Doza prea mare i-a afectat grav creierul, iar acum nu răspundea la tratament. Se afla în comă de multe zile, iar noi, medicii, nu vedeam nicio speranță pentru el, era doar o problemă de timp.

În dimineața aceea am ajuns mai devreme la spital. De pe hol am auzit o voce de femeie, abia șoptită, o voce îndurerată, dar încrezătoare. M-am apropiat de salon. La patul tânărului era îngenuncheată chiar mama acestuia. Au trecut 15 ani de atunci, dar îmi amintesc perfect cuvintele ei: „Doamne, Tu știi totul, Tu poți totul. Îți mulțumesc că mi l-ai încredințat pe fiul meu până în prezent! Te rog, dă-i o ultimă șansă să Te cunoască și să Te iubească! Doar Tu ești salvarea.” Nu înțelegeam de unde mai are încredere. Din punct de vedere medical, se făcuse totul, iar speranțele erau inexistente. La mai puțin de două zile, tânărul și-a revenit. A fost una dintre multele vindecări la care am fost martor pe care nu mi le pot explica din punct de vedere științific și la care nu am avut vreun merit.

Un medic taie și coase, pansează și oferă tratamentul, dar vindecarea vine de la Dumnezeu. Modul în care fiecare celulă contribuie la redresarea funcționării organismului, modul în care rănile se închid, iar fiecare organ își cunoaște funcționarea individuală, dar și în raport de solidaritate cu celelalte, constituie o adevărată capodoperă, pe care doar Dumnezeu o poate realiza. Pentru medici, unele cazuri pot fi depășite, iar soluția nu se mai găsește în mâinile lor. Expresia „fază terminală” își pierde sensul când Dumnezeu începe procesul de vindecare. Atunci când îți lași în mâinile Lui trupul și sufletul bolnav, vei primi fără preț vindecarea și veșnicia.

Azi spune-I lui Dumnezeu fiecare lucru care te rănește și lasă-te încrezător în mâinile Lui!

 

autor: Ovidiu Tudor

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor