GHID DESPRE CUM SĂ FACI CEVA PERFECT

Cerurile spun slava lui Dumnezeu, și întinderea lor vestește lucrarea mâinilor Lui.
Psalmii 19:1

Ascultă ediția audio aici.

La lumina plăpândă a unei candele, în a cincea zi fără somn, un poet pune condeiul pe foaie în speranța că va crea poemul perfect. Știe însă că nu va putea mulțumi pe toată lumea cu creația lui.

După cinci ani de când pacientul frecventează clinica, ani în care câțiva medici au lucrat împreună sârguincios și au cercetat zile și nopți, a fost găsit tratamentul „perfect”. Însă chiar și acest tratament are multiple efecte adverse și nu îndepărtează complet boala.

Un om a fost în călătorii misionare timp de 50 ani, a ajutat mii de copii, sute de familii și a botezat zeci de oameni. Chiar și acum, după ce s-a întors acasă, unii frați consideră munca lui imperfectă și au câteva sugestii despre cum ar fi putut fi gestionate mai bine anumite situații.

Planeta noastră este întinată de păcat, de imperfecțiune. Nu există faptă, lucru, obiect, om care să poată mulțumi pe toată lumea, întrucât toate sunt întinate de păcat, toate sunt imperfecte. Gândește-te la o lucrare făcută de mână omenească care să placă absolut tuturor. Nu există.

Gândește-te acum la cerul de deasupra noastră. Gândește-te la un curcubeu, la un apus de soare în liniște, cu păsările ciripind și pomii în floare. Ai auzit vreodată un om să declare că nu îi place cum arată curcubeul? Ai întâlnit vreo situație în care cineva să declare: „Ce apus/răsărit urât!”? Dumnezeu este singurul care face lucrurile perfect. Nu fi dezamăgit niciodată dacă munca ta nu este apreciată de toată lumea, întrucât perfecțiunea nu poate fi atinsă decât de Cel Atotputernic.

Gândește-te astăzi la cât de important este să stai în natură, să admiri cerul, să admiri singurele creații perfecte: „În natură, se poate găsi întotdeauna ceva care să distragă atenția celor bolnavi de la ei înșiși și să le îndrepte gândurile către Dumnezeu. Frumusețea naturii îi face să se gândească la căminul ceresc, unde nu va exista nimic care să umbrească frumusețea, nimic care să întineze sau să distrugă, nimic care să provoace boala sau moartea” (Divina vindecare, p. 265).

Ia-ți azi câteva minute să contempli lucrurile perfecte create de Dumnezeu!

 

autor: Evelina Necula

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor