DAR NEMERITAT

Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi.
Romani 5:8

Ascultă ediția audio aici.

Ce dimineață frumoasă avem în față când citim un asemenea verset, nu-i așa? Este ceva extraordinar să știi că ești iubit necondiționat, indiferent de păcatul pe care l-ai făcut, și că este Cineva la care poți merge să primești acceptare și înțelegere. Acest tip de dragoste se numește agape și este dragostea pe care Dumnezeu o are pentru Fiul Său și pentru întreaga omenire, este dragostea care se sacrifică, iar dacă o acceptăm, ne face mult bine din punct de vedere al sănătății, și nu numai. Când primești o astfel de dragoste, nu poți să o ții „sub obroc”, ci vei dori să o dai mai departe, și astfel ea se va înmulți în viața ta.

Ca oameni, în mod involuntar uneori suntem egoiști și ne întrebăm: Dar cum rămâne cu mine? Dacă dau, eu cu ce mai rămân? E timpul să spunem „nu” egoismului și să mergem înainte cu puterea dragostei agape. Suntem tentați să facem ziduri în jurul nostru, dar dragostea sparge ziduri. Ellen White, în cartea Divina vindecare, spune că „Hristos a venit să surpe orice zid despărțitor. A venit să arate că darul îndurării și al iubirii Sale este la fel de neîngrădit ca aerul, ca lumina sau ca ploile care reînviorează pământul.”

Ce privilegiu este să avem parte de o asemenea iubire din partea Celui care a lăsat cerul și a venit să moară pentru noi! Dacă am medita în fiecare zi la acest lucru, cred că zilele noastre ar fi pline de sens și fericite indiferent prin ce situație trecem. E timpul să fim buni și iubitori față de cei din jurul nostru și să înțelegem ce spune Scriptura despre dragoste. Urmează această iubire agape a lui Dumnezeu și las-o să se reverse spre lume!

Îți mulțumim, Doamne, că este atât de uimitoare dragostea Ta! Vrem să Te rugăm să ne ajuți să înțelegem cât de speciali suntem.

Astăzi mai mult ca oricând, împarte și tu acest dar nemeritat pe care l-ai primit!

 

autor: Dumitrița Bobină

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor