CE ESTE SARCOPENIA?

Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, și nu obosesc; umblă, și nu ostenesc.
Isaia 40:31

Ascultă ediția audio aici.

Sarcopenia este pierderea masei musculare scheletice și a forței, ca urmare a îmbătrânirii.

Dezvoltați obiceiul de a sta în picioare… Nu vă culcați dacă puteți sta ridicat!

Dacă nu ați făcut niciodată exerciții fizice înainte, puteți doar să mergeți. Dacă exersați, vi se dezvoltă forța musculară și treptat avansați: puteți alerga, merge cu bicicleta și urca pe munte.

Dacă o persoană în vârstă este bolnavă, nu-i cereți să nu se ridice din pat! Statul la pat timp de o săptămână are ca urmare o pierdere de cel puțin 5% din masa musculară! Și bătrânul nu își poate recupera mușchii! Să nu credeți că sunteți amabili dacă nu lăsați bătrânii să facă nicio treabă casnică! Mulți oameni în vârstă care angajează ajutoare își pierd masa musculară mai repede! Pentru că, atâta timp cât o persoană se mișcă, mușchii întregului corp vor fi implicați! Mulți bătrâni chiar au dificultăți la înghițire din cauza exercițiului insuficient! Până la urmă, nu mai pot nici măcar să tușească o gură de spută și mor din cauza asta!

Sarcopenia este mai terifiantă decât osteoporoza! În cazul osteoporozei, trebuie doar să aveți grijă să nu cădeți, în timp ce sarcopenia nu numai că afectează calitatea vieții, ci provoacă și glicemie crescută, din cauza masei musculare insuficiente!

Cea mai rapidă pierdere a masei musculare se produce la nivelul mușchilor picioarelor! Pentru că, atunci când o persoană stă sau se culcă, picioarele nu se mișcă, și puterea musculară a picioarelor este afectată.

Așa este și cu mușchiul credinței. El trebuie întărit zilnic prin studiu intens, rugăciune fierbinte și mărturisire convingătoare.

Pentru o calitate mai bună a vieții pentru toată lumea la bătrânețe și la orice vârstă, mișcați-vă! Nu vă irosiți mușchii! Nici pe cei fizici, nici pe cei spirituali!

 

autor: Gabriela Lupu

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor