VIAȚA MEA, ÎN MÂINILE TALE

Care este deci robul credincios și înțelept pe care l-a pus stăpânul său peste ceata slugilor sale, ca să le dea hrana la vremea hotărâtă?
Matei 24:45

Ascultă ediția audio aici.

Când am început rezidențiatul în specialitatea ATI, am simțit imediat că am intrat într-o altă lume. O lume în care viața se luptă în fiecare secundă cu moartea, iar eu, ca medic, am datoria de a fi pregătit, de a acționa calculat, calm și ferm în orice stare critică. Sunt sigur că și tu ai avut cel puțin o persoană dragă care a ajuns pe Secția de terapie intensivă. Este șocant să o vezi conectată la aparatura medicală vitală, fără de care nu ar putea supraviețui. Experiența devine și mai dureroasă când, din cauza stării agravate de sănătate, nu poți comunica cu ea și nu îi poți transmite iubirea pe care o simți.

Durerea o resimt și eu, ca medic, mai ales când întâlnesc pacienți tineri, de vârsta mea. Îmi imaginez adesea că sunt în locul lor, neputincios în fața morții, cu viața în mâna medicilor și a lui Dumnezeu. În clipele acelea simt o responsabilitate uriașă în a face și a fi mai mult, un fiu, un soț, un medic mai bun, de a da totul în fiecare zi. Realizez că am datoria de a nu renunța, indiferent de cât de obosit, nemulțumit sau nepăsător aș deveni. Oricând aș putea deveni din medic, pacient. Și știu că atunci mi-aș dori acea „hrană la vremea hotărâtă”, ajutorul și iubirea celorlalți.

Cu toții suntem robi în această lume, însărcinați cu o misiune divină: de a avea grijă de cei din sfera noastră de influență și de a-i pregăti pentru venirea Stăpânului. Începând din cercul intim al familiei, continuând cu cel al locului de muncă și până în cercul larg al societății, Dumnezeu așteaptă de la noi responsabilitate. Punând interesul celorlalți mai presus de comoditatea și nepăsarea proprie, urmăm exemplul lui Isus, care, atunci când a fost pe pământ, S-a dăruit pe Sine până la moarte, dând viață trupurilor și sufletelor noastre bolnave de păcat.

Fii robul credincios și înțelept! Fii cel mai bun pentru turma ta! Și când va veni marele Păstor, urechile tale vor auzi cuvintele: „Bine, rob bun și credincios… intră în bucuria stăpânului tău! (Matei 25:23).

autor: Alin Ardelean

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor