A FI SAU A NU FI ADEVĂRAT

Iudeii aceștia aveau o inimă mai aleasă decât cei din Tesalonic. Au primit Cuvântul cu toată râvna și cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea este așa.
Faptele apostolilor 17:11

Ascultă ediția audio aici.

În ziua de azi suntem bombardați cu tot felul de știri sau noutăți medicale. Dacă deschidem televizorul, vedem fel de fel de reclame; când navigăm pe internet, ne apar tot felul de tratamente vechi sau noi pentru diverse boli; când vrem să citim poșta electronică, găsim mesaje cu diverse reclame la produse care te vindecă în timp-record; primim zilnic mesaje pe telefon de la prieteni sau familie despre tratamente miraculoase, medicamente-minune, videoclipuri în care suntem sfătuiți (uneori destul de agresiv) să nu mai credem în medicamente, doctori sau ni se recomandă uneori anumite tratamente îndoielnice, care promit rezultate excepționale și te vindecă de orice boală ai avea.

Domnul Isus ne-a spus că în zilele din urmă cunoștința va crește, dar, odată cu aceasta, au apărut și multe alte dezinformări. De mic copil i-am admirat pe locuitorii din Bereea pentru spiritul lor practic și eficient: nu doar că îl ascultau pe Pavel, dar cercetau ceea ce spunea el și aplicau după ce găseau că mesajul este autentic. În Comentariul biblic AZȘ, ni se spune despre convertiții bereeni că au fost totdeauna priviți, mai ales de aceia care scot în evidență dreptul la judecată particulară, ca reprezentanții acelora care dau pe față o legătură dreaptă între rațiune și credință, evitând credulitatea, pe de o parte, și scepticismul, pe de altă parte. În promptitudinea lor de a cerceta ceea ce era prezentat ca adevăr și de a-l compara cu autoritatea onorată, Scripturile, în cele din urmă, această formă de acceptare a adevărului, așa cum l-au găsit ei, constituie un bun exemplu de urmat.

Ia hotărârea astăzi să urmezi exemplul credincioșilor din Bereea, și orice informație pe care o primești, indiferent de sursa ei, să o cercetezi cu seriozitate. Ceea ce este fals să lași deoparte, și ce este autentic să aplici în viața ta pentru a avea o sănătate mai puternică și o relație mai strânsă cu Isus!

autor: Ioana Ciobanu

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor