EFATA

I-au adus un surd care vorbea cu anevoie și L-au rugat să-Și pună mâinile peste el.
Marcu 7:32

Ascultă ediția audio aici.

Ai stat vreodată de vorbă cu o persoană surdomută? Cât de ușor v-a fost să comunicați? A înțeles persoana respectivă tot ce i-ai spus? Tu ai înțeles tot ce ți s-a spus? În general, persoanele surdomute s-au născut așa sau și-au pierdut auzul în primii ani ai copilăriei. Incapacitatea lor de a vorbi este un produs secundar al deficiențelor aparatului auditiv.

Despre un astfel de om ni se povestește că a fost adus la Isus când trecea prin ținutul Decapole. Isus nu era pentru prima dată acolo. La ultima Lui vizită în zona aceea, El vindecase doi demonizați, cu prețul pierderii unei turme de porci. Localnicii nu fuseseră prea fericiți de acest lucru, așa că L-au rugat să plece. Dar mărturia celor doi a produs în timp o schimbare de atitudine în oamenii locului. Și iată că acum ei i-au adus un surd care vorbea anevoie și L-au rugat să-Și pună mâinile peste el. Biblia ne spune că Isus l-a luat la o parte din norod, i-a pus degetele în urechi și i-a atins limba cu scuipatul Lui. Apoi Și-a ridicat ochii spre cer, a suspinat și a zis: „Efata”, adică „Deschide-te!” Oamenii Îi ceruseră să-Și pună mâinile peste el. Au fost ocazii când Isus a vindecat doar cu un cuvânt. Nu putea face și acum la fel? Ce a vrut Isus să arate prin această metodă de vindecare? În mod firesc, dacă doar auzul i-ar fi fost vindecat, acest om ar fi avut nevoie de mult timp să învețe să vorbească și probabil că, deoarece era deja adult, capacitatea de a comunica verbal nu ar fi fost niciodată remediată pe deplin. Isus i-a oferit însă vindecare totală. El a atins și urechile, și limba, pentru ca atât problema de fond, cât și deficiențele secundare să fie pe deplin tratate.

La facerea acestei minuni, Isus a suspinat, pentru că, mai mult decât urechile fizice, El tânjea să atingă și să deschidă urechile spirituale. Ție ți-a atins Isus vreodată urechile și limba? Dacă nu, hai să-L rugăm să facă asta acum.

Doamne Isuse, urechile mele sunt astupate, iar limba mea vorbește nedeslușit. Deschide-mi urechile să Te aud și atinge-mi limba, să pot comunica clar puterea Ta vindecătoare. Învaț-o să Te laude și să vorbească despre dragostea Ta! Amin!

autor: Irina Pica

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor