FĂRĂ NEGOCIERI LA AJUTOR

Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.
Evrei 13:5

Ascultă ediția audio aici.

Cât ai fi dispus să plătești lunar ca să nu mai ai nicio grijă, să fii liniștit și să nu-ți lipsească nimic?

Se spune că într-un mic orășel locuiau doi buni prieteni. Oamenii i-au apreciat pe acești doi bărbați pentru că erau simpatici și amuzanți. Era însă ceva tare deranjant la cei doi, se îngrijorau prea mult de lucrurile mărunte. Li s-a spus că îngrijorarea lor enervează pe toată lumea.

Este o boală? Este un obicei prost? S-au întrebat și s-au tot întrebat în timp ce se întorceau de la piață când, deodată, au observat că pe un panou mare erau scrise următoarele cuvinte: „Îngrijorarea înrăutățește lucrurile. Dacă încetezi să-ți mai faci griji, vei fi mai fericit. Dacă poți realiza ceva, nu-ți mai face griji pentru asta. Dacă nu poți, atunci nu are rost să-ți faci griji. Nici îngrijorarea nu va face să se întâmple!” După ce au citit, au decis să angajeze pe cineva care să ia povara de griji care-i copleșea în schimbul unui salariu. După îndelungi căutări, au găsit o persoană care era dispusă să-și facă griji în locul lor. Au început negocierile: „Vă vom plăti 50 de lei pe zi pentru a vă face griji pentru problemele noastre.” Bărbatul s-a gândit câteva secunde și a răspuns: „Doar 50 de lei pentru toate aceste necazuri. Nu va funcționa.”

Au vorbit între ei câteva secunde și au spus: „Am decis să vă plătim 100 de lei în fiecare zi pentru serviciu.” Bărbatul a răspuns instantaneu: „Este prea puțin. Dacă trebuie să vă iau toate grijile, trebuie să plătiți un salariu bun. Dacă o faceți, nu va mai trebui să vă gândiți la nimic.” Cei doi prieteni au discutat și au venit cu o nouă propunere: 200 de lei. Văzând că bărbații nu-l vor plăti bine, omul nostru a încheiat negocierile și a plecat. Iar cei doi au început din nou să se îngrijoreze…

Mulțumiri veșnice lui Dumnezeu! Nu trebuie să caut pe cineva care să-mi poarte poverile, nici nu trebuie să negociez ori să plătesc!

Iată asigurarea: „El va lua greutatea de pe umerii noștri osteniți. Ne va da odihnă. El va purta și povara grijii și a întristării. Ne cheamă să punem asupra Lui toate grijile noastre; căci El ne poartă în inima Sa” (Divina vindecare, p. 45).

autor: Lia Lavinia Farcaș

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor