RELAȚIA ESTE CHEIA

Porunca pe care ți-o dau, fiule Timotei, … să te lupți lupta cea bună și să păstrezi credința și un cuget curat, pe care unii le-au pierdut, și au căzut din credință.
1 Timotei 1:18,19

Ascultă ediția audio aici.

Porunca către un ucenic căruia i se încredințează o mare responsabilitate este lupta cea bună, credința și un cuget curat.

Timotei era un creștin consacrat, crescut de o mamă credincioasă, cu valorile și dragostea bisericii primare și format sub îndrumarea unui maestru – marele apostol Pavel. Totuși, aceste avantaje extraordinare nu erau suficiente ca să-i asigure succesul deplin în viața personală sau în lucrarea importantă la care era chemat.

Intrată în biserică la vârsta lui Timotei, am constatat repede că lupta cea bună nu are armistiții, credința nu poate fi stocată, iar cugetul curat este un giuvaer rar. Lupta dintre bine și rău nu se duce cu arme de foc, nici cu arme albe, nici măcar cu pumnul, și totuși este o luptă mai crâncenă decât oricare alta. Credința trebuie păstrată, dar deseori se diluează precum gustul sării sau își pierde termenul de valabilitate, ca mana în pustiu. Iar cugetul curat este eluziv ca fata morgana în deșert – apare și dispare ca și cum nu ar fi fost.

Sună descurajator? Așa și este dacă nu accepți soluția autentică, una foarte simplă și la îndemâna oricui. Pentru luptă ți se pune la dispoziție armura lui Dumnezeu, care te acoperă din cap până în picioare și nu lasă niciun centimetru neprotejat. Ca să poți păstra credința trebuie doar să deschizi ușa atunci când Isus bate, pentru a cina împreună, dar și dis-de-dimineață, ca să îți încarci bateriile spirituale în fiecare zi – rețeta unei sănătăți mintale depline. Pentru un cuget curat îți stau la dispoziție Cuvântul, cu valorile și principiile lui, și Duhul Sfânt, care te asistă în implementarea lor fără întrerupere, 7 zile pe săptămână, 24 din 24 de ore.

Timotei știa toate aceste lucruri pe care le-a învățat în decursul anilor printr-o educație simplă, dar superioară. Știa însă mai mult decât atât, înțelegea din experiență personală, zilnică, că Isus este totul și că despărțit de El nu putea face nimic cu adevărat valoros în lumina veșniciei.

Fie ca astăzi să ajung și eu să înțeleg și să experimentez puterea relației cu Mântuitorul meu!

autor: Angela Tămășan

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor