GEACA TA PENTRU ISUS

Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut.”
Matei 25:40

Ascultă ediția audio aici.

Era o zi foarte rece de ianuarie. M-am îmbrăcat bine și am pornit către serviciu. Autobuzul a venit mai greu. Mă gândeam la puloverul bleu gros cu guler care ar fi fost o opțiune mai bună față de cel pe care îl luasem pe sub geacă. M-am încurajat cu gândul că, atunci când voi ajunge la serviciu, îmi voi face o cană de ceai fierbinte.

A ajuns, într-un final, și autobuzul. Am urcat grăbită și fericită că înăuntru era cald. La una dintre stații, în autobuz a urcat, printre alții, și un om al străzii – o femeie zgribulită, îmbrăcată sărăcăcios și mult prea subțire. Avea o pereche de pantaloni subțiri rupți și o cămașă cu mânecă trei sferturi. Atât! Avea mâinile și fața roșii din cauza frigului. Tremura și își freca brațele ca să-și mai pună sângele în mișcare. Mi se făcuse milă de ea! Gândul că trebuia să reziste într-o cămășuță în gerul de afară m-a înfiorat! Mirosul neplăcut a făcut ca lumea din autobuz să se revolte și, cu un ton aspru, i-au cerut insistent să coboare. Unii chiar au început să o înjure. Am vrut să o apăr și să rog mulțimea să o lase să călătorească măcar câteva stații până se mai dezmorțește puțin. Dar, până să fac vreun gest, ea a coborât. ,,Ce lume rea!” mă gândeam eu.

Seara i-am povestit scena soțului. Iar el mi-a dat un răspuns care m-a urmărit mult timp de atunci: ,,De ce nu i-ai dat geaca ta?” Cuvintele lui m-au trezit dintr-un somn al confortului propriu. Femeia nu avea nevoie de două stații în plus să se dezmorțească, ci avea nevoie de haine. Am tot căutat-o zilele următoare, dar în zadar. Cruntul adevăr: ocaziile nu se repetă. Oare cum m-aș fi simțit ziua aceea și cele ce au urmat dacă în autobuz nu aș fi privit cum urcă sau coboară un om al străzii, ci un copil al lui Dumnezeu, care are nevoie de haina mea? Iar eu să-i fi dat geaca imediat și să fi rămas cu bluza subțire, dar cu inima fierbinte, bătând a fericire?

Ești îmbrăcat azi din cap până-n picioare? Ce binecuvântare! Poți să-L vezi pe Mântuitorul Însuși în geaca ta! Rămâi cu ochii azi pe cei mai neînsemnați și nu lăsa ocaziile să se răzbune!

autor: Raluca Mateescu

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor