DIAMANTA

Iată, cum este lutul în mâna olarului așa sunteți voi în mâna Mea, casă a lui Israel!
Ieremia 18:6

Ascultă ediția audio aici.

Tăcuți și triști, trec prin viață oameni și fapte. Când crezi că tu ești cel mai lovit, ai să găsești în lumea asta pe altul mai sărac și poate mai trist și mai îndurerat.

Căminul de bătrâni unde lucrez este locul unde unii se simt ca acasă, alții plâng după averile lăsate pe mâinile copiilor sau ale nepoților, iar alții își petrec ultimele zile suferind. Dar de la fiecare eu am învățat câte ceva.

La schimbul de tură aflu că avem o pacientă nouă de 96 de ani pe nume Diamanta. Îmi zic: „Ce nume frumos!” Puțini oameni sunt veseli când ajung într-un azil. Ea este senină în ciuda afecțiunii care îi limitează viața. Am întrebat-o cum a ajuns la această vârstă și de ce este mereu calmă și senină? Răspunsul ei a fost:

– Toată viața am încercat să trăiesc așa cum îmi este numele, ca un diamant!

A trecut peste multe dureri și necazuri, a suferit de diabet mulți ani, iar după moartea soțului, insulina și medicamentele nu o mai ajutau. Atunci a fost îndrumată spre un centru de nutriție, unde a adoptat o alimentație naturală, din plante integrale, care nu erau prelucrate sau rafinate. A aflat că alimentele bogate în fibre reduc nivelul glicemiei în sânge, că mișcarea și un aport foarte scăzut de grăsimi ajută corpul să lupte împotriva acestei boli. După o lună, slăbise 7 kilograme, tensiunea arterială era normală fără medicamente, iar glicemia se păstra în limite normale fără insulină.

A continuat așa până la această vârstă. Acum însă, cei 96 de ani parcă îi spuneau că lutul din care era făcut vasul trebuia să se întoarcă de unde a fost luat. Lăsa în urmă doar diamantul de pe vas.

Creatorul nostru, Olarul divin, ne-a dat principii prin care să trăim și să avem o sănătate din belșug. Iată secretele longevității: mâncare sănătoasă, greutate corporală optimă, mișcare/exerciții fizice, rugăciunea și o gândire pozitivă. 

Nu accepta starea în care te afli, încearcă întâi o schimbare către un stil de viață sănătos și lasă-L pe Creator să-ți modeleze defectele, să-ți vindece rănile… și să-i dea vasului tău strălucirea unui diamant.

autor: Lucica Gărgăriță

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor