APA VIE

Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.
Ioan 7:38

Ascultă ediția audio aici.

Apa este o substanță vitală, căci organismul uman conține circa 70% apă. Tot mai mult se atrage atenția asupra populației care suferă de lipsa apei. Dacă astăzi 2,2 miliarde de oameni nu au acces la apă potabilă în condiții de siguranță, se estimează că până în anul 2050, populația mondială va crește cu încă 2 miliarde de oameni, iar necesarul de apă al planetei va fi cu 30% mai mare. În prezent, aproximativ 1,9 miliarde de oameni trăiesc în zone afectate de lipsa apei, iar până în anul 2050, acest număr se va ridica la aproximativ 4 miliarde, iar situația este exacerbată de schimbările climatice.

Scriptura prezintă o apă mai specială, numită „apa vie”. Aceasta are legătură cu credința în Dumnezeu, cu inima noastră și cu influența asupra celor din jur. Isus a spus femeii din Samaria că ar putea să-i dea o băutură înviorătoare, care să-i astâmpere setea pentru totdeauna, numindu-Se pe Sine „Apa vie”. Prin cuvintele acestea, El arată că poate să satisfacă nevoia de pace, bucurie, eliberare de vinovăție, iertare, oferindu-ne sentimentul de împăcare cu Dumnezeu. Doar Isus, Apa vie, poate să aducă alinare sufletului nostru însetat și să ne ajute să renunțăm la relații toxice, la obiceiuri nesănătoase și la dependențe.

Mai mult decât atât, Cel care trăiește în comuniune cu Hristos devine el însuși un centru de influență spirituală. Este în el o putere de viață care, atunci când este însuflețită de credință, curge ca un râu, ducând viață și înviorare altora.

Astăzi, pe lângă cei doi litri de apă pe care trebuie să-i consumi, trebuie să-ți iei timp și pentru „Apa vie” – Isus. Fiul lui Dumnezeu te invită la rugăciune și la studierea Bibliei pentru a-ți putea oferi băutura înviorătoare. Acceptând invitația divină prin credință, vei putea aduce înviorare în viața celor cu sufletul însetat și afectat de băuturile contaminate ale lumii acesteia.

Sună o persoană cu care nu ai mai vorbit de mult timp și citește-i o făgăduință din Biblie! Este timpul ca Dumnezeu să promoveze „apa vie” prin intermediul tău!

autor: Florin Răduț

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor