SCHIMBĂ-ȚI PERSPECTIVA!

Acum vă sfătuiesc să fiți cu voie bună; pentru că niciunul din voi nu va pieri; și nu va fi altă pierdere decât a corăbiei.
Faptele apostolilor 27:22

Ascultă ediția audio aici.

Se povestește că trăia odată un rege care avea doi băieți gemeni foarte diferiți. Unul era mereu trist și nemulțumit, iar celălalt găsea un motiv de bucurie din orice. Când ajunseseră la vârsta maturității, regele se hotărî să le ofere niște daruri. Pentru fiul cel pesimist, i-a cerut bijutierului regal să facă cel mai frumos ceas, din cele mai bune materiale până la ziua de naștere a băiatului. Pentru fiul cel optimist, s-a dus la grădinarul palatului și l-a rugat să-i așeze în dimineața aniversării sale la capătul patului un morman de bălegar. Astfel, sosi și ziua lor de naștere. Nerăbdător, regele s-a dus mai întâi să-și vadă fiul pesimist. L-a găsit stând dezamăgit la marginea patului. Era nemulțumit de frumusețea exorbitantă a ceasului, de posibilitatea acestuia de a-i atrage pe hoți și chiar de faptul că exista riscul să îl piardă sau să se strice. Regele auzise destul. Plecă spre fiul cel optimist, pe care-l găsi sărind de bucurie. Imediat ce acesta intră în cameră, fiul se repezi să-l îmbrățișeze și să îi mulțumească pentru minunatul cadou. Total nedumerit, tatăl îl întrebă pentru ce-i mulțumește. „Păi, cum pentru ce, pentru cal. Rămâne doar să îmi spui unde l-ai ascuns!”

Se știe că oamenii optimiști au un sistem imunitar mai puternic, suferă de mai puține boli cardiovasculare, în general au o sănătate mai bună și se bucură aproape mereu de o stare de bine. Persoanele acestea trec mai ușor prin momentele dificile ale vieții, sunt mai împlinite, atrag mai ușor prieteni prin zâmbetul lor molipsitor și găsesc soluții mai bune la provocări. Cine nu și-ar dori să aibă un așa frate, să se bucure de o mamă de felul acesta, să crească o așa fiică sau să împartă responsabilitățile familiei cu un astfel de soț? Însă de câte ori suntem noi înșine ceea ce ne dorim de la cei de lângă noi? Astăzi este șansa noastră, astăzi putem alege să fim optimiști!

autor: Adelina Florea

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor