CORABIA LUI DUMNEZEU

Dar Noe a căpătat milă înaintea Domnului… Noe era un om neprihănit și fără pată între cei din vremea lui: Noe umbla cu Dumnezeu.
Geneza 6:8,9

Ascultă ediția audio aici.

La finalul anului am primit această făgăduință și m-am gândit: „Nu am casă, dar am un teren și o să construiesc cândva casa.” În familia mea sunt patru religii diferite, meserii total diferite, alimentații diferite, dar sunt sigură că bunul Dumnezeu mă va ajuta să construiesc… „corabia” familiei mele.

Eram fericită, dar și curioasă să văd cum se vor rezolva lucrurile, crezând că Dumnezeu asta voia să îmi spună.

Pe drumul vieții am căutat mereu sfatul Domnului meu. De multe ori m-am împiedicat, și El m-a ridicat. M-a pregătit pentru fiecare moment al vieții mele și am călătorit împreună. Uneori eu m-am îndepărtat, dar când mi-a fost greu, El a ales să mă poarte pe brațe. Și am văzut mereu dragostea Lui.

Mă gândeam cum voi construi „corabia familiei”, numai că Dumnezeu avea un alt plan.

Sunt membră într-o biserică mică (Biserica Băneasa), dar cu oameni inimoși. Simțeam cu toții nevoia ca Domnul să lucreze în noi și să fim uniți, pentru a-L putea reprezenta corect în lumea aceasta. Am început să ne rugăm pentru biserica noastră, să ne susținem unul pe altul și ne-am implicat cu tot sufletul, iar Dumnezeu a adus vindecare și a binecuvântat eforturile noastre. Timpul a trecut și am uitat de „corabia mea”, dar Tatăl ceresc nu a uitat.

Într-o seară, am primit un telefon de la un prieten drag, care ne-a spus: „Voi aveți teren. Haideți să facem două case, una pentru voi și una pentru mine. Nu vă costă nimic, numai să îmi spuneți cum vreți să fie.”

Mi-am adus aminte de Noe. Noi ne-am implicat cu totul în a construi „corabia lui Dumnezeu”, iar El ne-a purtat de grijă nouă și familiilor noastre.

Am învățat că, dacă îmi dedic timpul pentru planurile Lui, El are grijă și de planurile și visurile mele.

„Aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuși îngrijește de voi” (1 Petru 5:7).

Să știți că este adevărat! Încercați!

Noe umbla cu Dumnezeu! Doamne, ajută-ne să Te urmăm și noi cu toată inima!

autor: Mihaela Catia Shalbaf Tabar

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video