PACE DURABILĂ

Multă pace au cei ce iubesc Legea Ta și nu li se întâmplă nicio nenorocire.
Psalmii 119:165

Ascultă ediția audio aici.

Cum să mă simt calmă când viața este atât de solicitantă, am atâtea de făcut într-un timp atât de scurt?! Cum poate fi găsită soluția pentru a face față tuturor solicitărilor și, în același timp, să am o viață echilibrată, să fiu liniștit și plin de pace? Nu trebuie să caut departe, pentru că neurotransmițătorii fac multe pentru pacea interioară. Cei mai mulți dintre noi avem niveluri ridicate de cortizol cauzate de stresul cu care ne confruntăm în fiecare zi. În încercarea de a ne adapta la stresul cotidian, glandele suprarenale lucrează din greu. Pentru atenuarea stresului și pentru a menține pacea minții, corpul secretă o substanță numită serotonină. Sistemul nervos central și anumite celule specifice din tractul gastrointestinal produc acești neurotransmițători. Cele mai multe funcții ale serotoninei sunt legate de calm și bunăstare.

În Psalmii 119:165 nu se vorbește despre cei care țin Legea perfect, pentru că nu am putea găsi așa ceva, ci se vorbește despre cei care o iubesc. Traducerea literală a expresiei „nu li se întâmplă nicio nenorocire” este „pentru ei nu este niciun obstacol (piatră de poticnire, scandal, ofensă, reproș, ocazie de păcat). Astfel cuvântul „pace” poate însemna „succes, stare de bine, siguranță, sănătate, izbăvire”. Chiar dacă suntem atacați din toate părțile, prin ascultare de Cuvânt în toate privințele, vom primi pace!

Chiar dacă munții, stâncile și pietrele care ne stau în cale sunt multe, nu ne vom poticni de ele; ispitele și încercările nu ne vor doborî. Este imposibil ca greutățile să nu vină; dar cei care iubesc Legea divină descarcă serotonină și vor deveni adevărați oameni ai păcii, deoarece pacea lui Dumnezeu domnește în inimile lor. Aceasta este o pace durabilă, despre care merită să vorbim cu căldură și entuziasm, așa cum face psalmistul aici.

„Domnul să te binecuvânteze și să te păzească!… Domnul să-Și înalțe fața peste tine și să-ți dea pacea! (Numeri 6:24,26).

Iubește cu toată puterea Legea lui Dumnezeu, iar încercările și ispitele nu te vor doborî.

autor: Alina Dumitriu

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video