CHEMAȚI PENTRU SCHIMBARE

Dar cărarea celor neprihăniți este ca lumina strălucitoare, a cărei strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei.
Proverbele 4:18

Ascultă ediția audio aici.

Uimea pe toți oamenii din comuna în care locuiam. Era priceput în lucrul cu lemnul și atât de harnic, încât i se zicea „Rapidul”.

Peste câțiva ani, când ne-am mutat în Roman, clădirea bisericii era destul de mare, dar compartimentată, și spațiul în care ne adunam era prea mic. Era nevoie de o autorizație de renovare, dar, în vremea comunismului, așa ceva nu se elibera. Dumnezeu a lucrat atunci prin unul din medicii comunității, pe care l-a așezat în mod providențial în legătură cu o persoană influentă.

– Nu puteți primi autorizație, însă nu vă va deranja nimeni. Faceți ce știți că trebuie, dar repede!

Când am auzit „repede”, ne-am gândit desigur și la „Rapidul”.

Am mers la Bodești, l-am întâlnit și a acceptat să vină. A luat coșul de papură cu sculele, fierăstrăul, a urcat în mașină și am ajuns la Roman cu dificultate, pentru că viscolea. S-a și închis circulația pentru vreo două zile. Când s-a terminat ziua de muncă, l-am invitat acasă la noi să mănânce, să doarmă și aici s-au încurcat lucrurile. A așteptat să se culce toți, a luat de pe pat lenjeria albă și s-a învelit cu haina lui (îi zicea surtuc). Dimineață de tot, înainte de a se trezi cineva, a luat ce avea și, uitând de plată, de lucrul care era de făcut, a plecat prin viscol, pe jos, vreo 50 de kilometri! Schimbarea, acceptarea unui alt mod de viață, era un examen prea greu pentru el. Când anii au mai trecut, reacția față de provocările schimbării a fost una radicală. Viața însăși devenise un examen prea greu!

Apostolul Pavel a înțeles nevoia schimbării și rezuma ținta vieții noastre în cuvintele: „Ci, credincioși adevărului, în dragoste, să creștem în toate privințele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos” (Efeseni 4:15).

Anul acesta este dedicat sănătății. Este, de fapt, o chemare din partea Bisericii, din partea lui Dumnezeu, la cercetare de sine în raport cu lumina timpului prezent. Ținta o avem, mecanismele schimbării, de asemenea: o biruință pregătește calea pentru o biruință și mai mare. Vezi ce trebuie făcut și spune alături de El: „Pot totul în Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4:13).

autor: Constantin Iosub

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video