DUMNEZEUL IMPOSIBILULUI

Ceea ce este imposibil pentru oameni este posibil pentru Dumnezeu.
Luca 18:27 (NTR)

Ascultă ediția audio aici.

Vara anului 2015 a reprezentat un popas de binecuvântare la Ploiești. Nu știa nimeni decât Dumnezeu că educația adventistă se afla atunci pe muchia dintre frumos și preafrumos. După prima întâlnire cu cei care aveau de spus un cuvânt greu în privința aceasta, nu se întrezărea nicio speranță. Timpul trecea, iar planul lui Dumnezeu nu atârna de mulți oameni.

După așezarea documentelor în dosarul pentru ARACIP, în locul autorizațiilor ISU și DSP, aveam doar câte un număr de înregistrare, deoarece timpul nu a permis eliberarea documentelor finale.

Unii cu speranță, alții fără, ne-am rugat ca ARACIP-ul să ne accepte și fără aceste documente. După trei zile, primim un răspuns care a dezechilibrat puțin credința noastră: „Termen 15 zile pentru trimiterea autorizațiilor” menționate. 15 zile era un timp irealizabil, deoarece eliberarea acestor documente dura între o lună și șase luni.

Și atunci Dumnezeu a demonstrat familiei adventiste (și nu numai) din Ploiești că El este un Dumnezeu al imposibilului. Și bucuria a fost mare când documentele au sosit chiar în ziua a 14-a de la depunerea dosarului. A fost programată vizita ARACIP, aceasta a decurs neașteptat de bine și acum așteptam deschiderea anului școlar.

Satana a fost furios de această rază de lumină ce străbătea norii groși. A fracturat cu deplasare mâna unui copilaș, a trecut prin emoțiile unui diagnostic și pe adulți, dar Dumnezeu a triumfat.

Începutul a fost timid, dar sigur:

– 2015: 22 de elevi + 10 pe parcursul anului școlar;

– 2016: 64 de elevi;

– 2017: peste 100 de elevi.

Astăzi, în 2022, Școala Gimnazială „Excelsis” Ploiești numără 170 de elevi și preșcolari, aproape capacitatea maximă a școlii.

Bucuria este din ce în ce mai mare atunci când elevi din școală încheie legământ cu Domnul prin botez, când unii profesori s-au întâlnit cu Isus Hristos la școală și unul dintre ei studiază în vederea botezului.

Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru acest parcurs!

Dumnezeu poate face și pentru tine lucruri imposibil de realizat! Crede în El!

autor: Mihaela Koós

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor