DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU

Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi.
1 Petru 5:7

Ascultă ediția audio aici.

  

Fiica mea avea trei ani și își dorea o păpușă anume mai mult decât orice. Acea păpușă era în vogă pe atunci și parcă toate fetițele o aveau, cu excepția lui Chere. Problema era că noi nu ne permiteam să-i cumpărăm o păpușă. Aveam doi copii, iar eu eram singura care susținea financiar familia, deoarece soțul meu își reluase studiile. Viața era dură și aveam niște obligații destul de grele. Erau facturi de achitat, mâncare de cumpărat, taxe școlare de plătit. Înțelegi ce vreau să spun.

Așa că i-am zis: „Draga mea, noi nu avem destui bani să-ți cumpărăm păpușa, dar o să-L întrebăm pe Isus ce părere are și, dacă este voia Lui, o să primești și tu o păpușă.” Așa că ne-am rugat pentru acest lucru.

După câteva săptămâni a venit la noi fetița vecinilor, Lisa, și a întrebat dacă noi aveam respectiva păpușă. Atunci fiica mea i-a răspuns că nu, nu o avem. După încă o săptămână sau două, era ziua de naștere a lui Chere. Ce să vezi? Lisa a venit la noi cu o frumoasă păpușă de 50 de centimetri. Era pur și simplu adorabilă. Și Lisa ne-a dat și explicația: „O prietenă a vrut să-mi dea una dintre păpușile ei, fiindcă avea două. Dar eu m-am gândit la Chere.”

Dumnezeu e bun. El lucrează prin căi tainice pentru a ne arăta că ne iubește. El ne invită să ne încredem în El și vrea să ne învățăm copiii să facă la fel. Ne spune că, dacă aruncăm asupra Lui toate îngrijorările, El Se va îngriji de noi. Nimic nu rămâne neobservat de Dumnezeu. Tot ce contează pentru noi contează și pentru Dumnezeu. Iar El ne invită să-I prezentăm totul în rugăciune.

Acel moment a fost crucial în viața fiicei mele. De atunci încolo, ea nu s-a mai îndoit niciodată că Dumnezeu o iubește. Isus îi împlinise dorința inimii, iar ea țopăia de bucurie. Dumnezeu este bun, nu crezi? El răspunde la rugăciuni. Din acea clipă, fiica mea a crezut că Isus o iubește atât de mult, încât Se gândește la ea și îi răspunde.

Astăzi, fiica mea este asistent social. Lucrează cu copiii și tinerii și îi ajută să ia decizii bune în viață. Îi place foarte mult să le povestească întâmplări de când era ea mică. Până în ziua de azi, ea își aduce toate îngrijorările în fața Domnului.

Tată ceresc, Îți mulțumesc că Te-ai apropiat de noi și ne-ai arătat tuturor dragostea Ta!

autor: Linda Naidoo

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor