ÎNVĂȚĂTURA LUI

Primește învățătură din gura Lui și pune-ți la inimă cuvintele Lui.
Iov 22:22

Ascultă ediția audio aici.

  

A educa este cea mai frumoasă și complexă artă. A educa presupune a crede în viață, chiar dacă pe drum este nevoie de efort, lacrimi și suferință. A educa înseamnă să-ți păstrezi speranța pentru viitor, în ciuda faptului că generațiile noi uneori dezamăgesc. A educa, spunea Augusto Cury, „înseamnă a semăna cu înțelepciune și a culege cu răbdare”.

Prin prisma cuvintelor de mai sus, cu teama provenită dintr-o mare responsabilitate, am acceptat în anul 2021 să preiau clasa pregătitoare de la Școala Primară „John Huenergardt” din Arad. Prima clasă pregătitoare a acestei școli. Primii ei mici elevi. O gamă largă de emoții m-a cuprins în prima lor zi de școală. Când i-am văzut pășind stângaci în sala de clasă, căutând curioși cu privirea noutatea, nu am știut că, de fapt, a fost prima mea zi de școală. Nu am știut că „profesorii” mei se numeau Maya, Alfred, Iasmina și Mayra.

Poate vă întrebați cum a fost acest prim an școlar care tocmai s-a încheiat. Nu știu exact cum a fost pentru ei, dar știu cum a fost pentru mine. Micii mei educatori m-au învățat în acest timp că este atât de bine să umblu prin ploaie, că mă pot bucura de fiecare ninsoare la fel cum mă bucur de cea dintâi. Mi-au arătat că se pot inventa jocuri la nesfârșit doar cu un balon, că-ți poți desena viitorul cu cretă pe asfalt și că poți vedea doar cu răbdare cum crește o plantă.

Am putut să mă numesc Doamna lor pentru că ei m-au adus mai aproape de lucrurile simple și de Cel care le cunoaște pe toate. În timp ce mințile lor au fost educate, și inimile lor au fost educate. La fel ca inima mea. Rugăciunea mea astăzi este pentru pricepere din priceperea Lui, pentru înțelepciune din înțelepciunea Lui și pentru învățătură din gura Lui.

Indiferent unde vă aflați când citiți acest devoțional, vă invit să vă rugați împreună cu mine pentru educația creștină din țara noastră. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

autor: Emanuela Gâșman

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor