IUBEȘTE-ȚI DUȘMANII!

Ați auzit că s-a zis: „Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe vrăjmașul tău.” Dar eu vă spun: iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă asupresc și vă prigonesc, ca să fiți fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi și peste cei buni și dă ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.
Matei 5:43-45

Ascultă ediția audio aici.

  

Multe lucruri care se întâmplă în lumea noastră fac imposibil de evitat situațiile în care ne simțim copleșiți de neputință. În cazul meu, unul dintre cele mai tulburătoare lucruri pe care le pot auzi este folosirea armelor de foc în școli. Îmi amintesc cât de șocată am fost când am auzit despre atacul din Școala gimnazială „Sandy Hook”. Imaginile cu părinți și copii reîntâlnindu-se în afara școlii mi-au frânt inima. Nu-mi puteam imagina nimic altceva în afară de agonia trăită de părinții care așteptau și care aveau să afle că nu supraviețuiseră copiii lor.

Este ușor să spui din gură că „Dumnezeu este dragoste”, dar când apar astfel de tragedii inimaginabile, cum să ne iubim dușmanii? Ne cunoaștem, în realitate, dușmanul? Șoferul care mi-a tăiat calea pe autostradă? Colega care îmi face viața grea la muncă sau persoana care are opinii politice diferite de ale mele? Sau părintele care nu intervine când copilul lui îmi agresează copilul la școală? Este teroristul inamicul meu?

Isus ne spune că trebuie să iubim pe oricine vrea să ne facă rău. Trebuie să admit că pur și simplu nu pot face așa ceva. În mod clar nu sunt capabilă de astfel de fapte în mijlocul unei tragedii sau al unei suferințe cumplite. Ceea ce pot face este să Îi predau lui Dumnezeu sentimentele mele în fiecare zi și să-L rog să mă ajute să-mi iubesc dușmanii. Trebuie să-mi reamintesc că Dumnezeu a murit pentru dușmanii mei. El îi iubește la fel de mult cât mă iubește pe mine. Este un lucru greu de înțeles, dar și mai greu este să trecem la următorul nivel, adică de la teorie la practică, acționând conform acestui principiu. Așa cum spune Matei 5:44, avem nevoie să ne rugăm pentru aceia care se poartă urât cu noi. În aceste câteva cuvinte se află cheia transformării.

Tată, Te rog să mă ierți pentru furia mea și ajută-mă să-mi iert dușmanii! Ajută-mă să le transmit un spirit creștinesc copiilor mei, așa încât cu toții să ne asemănăm mai mult cu Tine!

autor: Coleen Duncan

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor