COPII DE REGE

Vedeți ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Și suntem. Lumea nu ne cunoaște, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El.
1 Ioan 3:1

Ascultă ediția audio aici.

 

E foarte la modă azi să-ți faci genealogia. Toată lumea vrea să știe de unde vine – cu cine se înrudește și ce legătură are acest lucru cu statutul personal actual. Biblia ne spune că noi suntem copiii lui Dumnezeu! Identificarea rădăcinilor și găsirea diferitelor ramuri ale arborelui genealogic poate fi ceva captivant. Nu știm niciodată pe cine vom găsi.

Unii își caută originile pentru a demonstra că sunt fiicele Revoluției sau, cine știe, descendenți ai acelora care au ajuns pe pământul Statelor Unite la bordul vasului Mayflower.

Totuși, ne gândim vreodată la faptul că noi suntem de fapt copiii lui Dumnezeu? Suntem urmași ai Dumnezeului universului. Avem ca moștenire chipul Lui. Le putem spune copiilor noștri că sunt copii de Dumnezeu. Un lucru știm sigur – Dumnezeu nu are nepoți. Noi toți, bătrâni, tineri și între două vârste, suntem copii ai lui Dumnezeu. Ce moștenire minunată!

Părinții au privilegiul de a le demonstra copiilor rădăcinile pe care le au. Părinții Îl reprezintă pe Creatorul lor prin purtarea de care dau dovadă: dacă sunt iubitori, consecvenți și mulțumitori. Stima noastră de sine se întemeiază pe faptul că Dumnezeu ne iubește și ne numește copiii Lui. Conștientizarea faptului că suntem ai Lui ar trebui să ne încurajeze să trăim la fel cum a trăit Isus – să fim iubitori, grijulii și binevoitori. În decursul anilor timpurii din viața unui copil, noi suntem singurii reprezentanți ai lui Dumnezeu cu care el ia contact.

Părinții care Îl reprezintă pe Dumnezeu vor pune limite – Dumnezeu a pus anumite limite în Eden, atunci când le-a spus lui Adam și Evei că nu ar trebui să se apropie de pomul cunoștinței binelui și răului. Cu toate acestea, atunci când au trecut de această limită, El nu i-a aruncat cât colo, ci S-a oferit pe Sine pentru salvarea lor. Părinții Îl reprezintă pe Dumnezeu prin dragostea consecventă și necondiționată pe care o manifestă, stabilind în același timp reguli. Ce privilegiu ne este oferit – mai întâi suntem numiți fii și fiice ale lui Dumnezeu; apoi El ne spune să mergem și să răsfrângem asupra altora dragostea Lui, mai întâi asupra celor de acasă, apoi asupra lumii!

Copii ai Regelui ceresc! Oh, Doamne, ajută-ne să ne bucurăm mereu de acest privilegiu!

autor: Wilma Kirk-Lee

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video