ACORDĂ ÎNCREDERE IZVORÂTĂ DIN IUBIRE

Am o mare încredere în voi. Am tot dreptul să mă laud cu voi. Sunt plin de mângâiere, îmi saltă inima de bucurie în toate necazurile noastre.
2 Corinteni 7:4

Ascultă ediția audio aici.

 

Elena a intrat în casă cu pași de pisică, a pus cheile de la mașină la locul lor și s-a strecurat în camera ei. Acum putea să plângă și să se roage fără să o vadă nimeni. A ieșit pentru prima oară „singură” cu mașina, iar la întoarcere a atins-o „puțin”. După un timp, când căuta încă formulări pentru scuze, auzi vocea chemătoare a tatălui ei:

— Draga mea, poți merge până la gară să o iei pe sora ta?

— Tatăăăăă, știii…, a încercat ea.

— Draga mea, vorbim după ce te întorci, te rog!

La ceasul cinei, când tata a terminat proiectul, mama i-a strigat la masă. Elena a ales să întârzie până după rugăciune. S-a îndreptat spre locul ei din colț, dar tata a prins-o drăgăstos de mână și a așezat-o pe genunchii lui, așa cum o făcea mereu de când erau mici, mai ales când voia să le răsfețe. Elena l-a cuprins pe după gât, și-a pus capul pe umărul lui, ca să nu-i vadă lacrimile, și pe când se pregătea să-i spună boacăna ei, el, strângând-o în brațe, i-a șoptit la ureche:

— Știi că te iubim!

— Dar, tati, am lovit mașina. N-am să mai conduc niciodată, suspină ea.

— Am văzut de când ai parcat-o, draga mea; de aceea te-am trimis după sora ta la gară. Vreau să știi că am încredere deplină în tine.

 „Nu trebuie să lași ca niciun comentariu făcut de buze omenești și nicio presiune a acțiunilor omenești ale acelora care cred că fac dreptate să te conducă să urmezi o cale care-l poate face pe copilul tău să interpreteze că te simți prea înjosit și dezonorat ca să-i mai acorzi încredere și să-i ierți nelegiuirea. Nimic să nu te facă să-ți pierzi speranța, nimic să nu-ți întrerupă iubirea și blândețea față de cel greșit. Tocmai pentru că este greșit are nevoie de tine și are nevoie de un tată și de o mamă care să-l ajute să se recupereze din capcana lui Satana. Apucă-l repede cu credință și dragoste și prinde-l de Mântuitorul plin de milă, amintindu-i că are pe Cineva care se interesează de el chiar mai mult decât o faci tu…” (Ellen G. White, Îndrumarea copilului, p. 266).

Acordă azi încredere izvorâtă din dragoste, așa cum și tu ai primit!

autor: Carol Potocian Băndean

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video