CONDUCERE PRIN EXEMPLU

Călcați pe urmele mele, întrucât și eu calc pe urmele lui Hristos.
1 Corinteni 11:1

Ascultă ediția audio aici.

M-a amuzat dintotdeauna relativa ușurință cu care dau mărturie despre credința mea în fața unui străin, atunci când sunt departe de casă. Cu cât mă apropii mai tare de casă, cu atât îmi este mai greu să îmi împărtășesc experiențele creștine. Există o posibilitate mai mare ca vecinii mei să vadă dacă există vreo discrepanță între cuvintele mele și acțiunile mele, spre deosebire de o persoană pe care n-o voi mai întâlni vreodată.

Și încă pe vecini tot pot să-i mai păcălesc, dar în propria casă nu pot fi un creștin fals. Copiii o să mă citească imediat. Oricât de incomod și de umilitor ar fi să-i am tot timpul implicați în treburile mele, sunt recunoscător pentru chemarea la autenticitate. Faptul că am copii mă apropie, cu siguranță, de Hristos.

Când soția mea era însărcinată cu primul copil, îi împărtășeam unui prieten temerile cu privire la perspectiva de a deveni părinte. Prietenul mi-a dat un sfat profund: „Fii sigur că vei face greșeli în calitate de părinte. N-o să poți să-ți ferești copiii de lovituri, iar uneori tu însuți vei fi pricina durerii lor. Așa că cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru copiii tăi este să le dai uneltele potrivite pentru a face față durerii. Arată-le cum rezolvă un creștin problemele. Fii un model de umilință pentru ei, arată-le cum să spună: «Îmi pare rău!» și învață-i cum să înfrunte, cu iubire, pe cineva care i-a nedreptățit.”

Vreau să fiu cel mai bun părinte posibil. Din păcate, nu sunt perfect. Dar, prin harul lui Dumnezeu, sunt capabil să vorbesc cu copiii mei despre greșelile mele. Le spun că tati trebuie să fie ascultător de Dumnezeu, la fel cum ei trebuie să asculte de mine. Uneori sunt neascultător, deși Îl iubesc pe Dumnezeu și vreau să fac totul după voia Sa. Când greșesc, Îi spun lui Dumnezeu că îmi pare rău și Îi cer ajutorul. Apoi am ocazia de a le arăta cea mai importantă lecție pe care sper să le-o dau copiilor mei: să vadă în mod direct că Dumnezeu într-adevăr ajută. Isus schimbă vieți.

Doamne Isuse, Te rog, ajută-mi copiii să Te vadă și să învețe despre Tine din modul în care îmi trăiesc eu viața!

autor: Ryan Ashlock

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor