COMPORTAMENTUL BUN ÎN CĂMIN ÎI INFLUENȚEAZĂ PE ALȚII

Fii tare, și să ne îmbărbătăm…
1 Cronici 19:13

Ascultă ediția audio aici.

Mântuitorului lumii îi place foarte mult când copiii și tinerii își predau inima Lui. (…) De-a lungul copilăriei și tinereții, ei vor fi găsiți ucenici credincioși Domnului nostru. (…) Din cei mai fragezi ani ai vieții voastre puteți fi o binecuvântare în cămin (Youth’s Instructor, 10 august 1893).

Și prin copii și tineri poate străluci lumina vieții asupra celor ce stau în întuneric. Veghează și roagă-te și obține o experiență personală în lucrurile lui Dumnezeu. Părinții tăi te pot învăța, pot încerca să-ți călăuzească pașii pe cărări sigure, dar le este imposibil să-ți schimbe inima. Trebuie să-I dai inima lui Isus și să umbli în lumina prețioasă a adevărului pe care ți l-a dat. Îndeplinește-ți cu credincioșie îndatoririle în viața de cămin și, prin harul lui Dumnezeu, vei crește până la statura deplină la care dorește Hristos să ajungă un copil. (…)

În copilărie și în tinerețe, poți avea o experiență în slujirea lui Dumnezeu. Fă lucrurile care știi că sunt bune. Fii ascultător de părinți. Ascultă sfaturile lor; căci, dacă ei Îl iubesc pe Dumnezeu și se tem de El, le va fi încredințată răspunderea educării, disciplinării și instruirii sufletului tău pentru viața veșnică. Primește cu mulțumire ajutorul pe care doresc să ți-l dea și bucură-le inima cu supunerea ta voioasă față de ceea ce le dictează judecata lor mai înțeleaptă. În felul acesta îi vei cinsti pe părinții tăi, Îi vei da slavă lui Dumnezeu și vei deveni o binecuvântare pentru aceia cu care intri în contact (Youth’s Instructor, 17 august 1893).

Noi dorim ca tinerii și copiii să fie fericiți în viața aceasta și să aducem în viața de familie tot ce face cerul de dorit – un loc al păcii și al fericirii. Instruiți-vă să vă comportați în cămin cu temere de Dumnezeu și vă veți forma obișnuința să vă comportați bine atunci când sunteți departe de casă. (…) Iubirea, pacea, politețea creștină să fie nutrite, și atunci îngerii vor fi oaspeții voștri! (Youth’s Instructor, 14 aprilie 1886).

autor: Ellen G. White

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor