O LUCRARE DURABILĂ CÂT VEȘNICIA

Înțelepciunea este mai de preț decât sculele de război; dar un singur păcătos nimicește mult bine.
Eclesiastul 9:18

Ascultă ediția audio aici.

Adevărata educație este mai prețioasă decât multe comori, iar cine o deține este mai valoros decât orice mare înțelept al lumii.

O educație de calitate este aceea care transmite valorile morale ce se găsesc pe paginile Scripturii; o astfel de educație îl pregătește pe copil nu doar pentru o viață folositoare aici, ci și pentru viața viitoare. Oricine poate transmite informații, dar puțini sunt cei care investesc în caractere! Un educator poate face ceea ce familia nu reușește, trasând direcții veșnice. Și dacă educația începe la o vârstă fragedă, când părinții nu sunt prezenți decât puțin timp, ca educator poți oferi mari binecuvântări în dezvoltarea micilor vlăstare. Vei fi părtaș la crearea de caractere pentru cer! Tu poți îndruma copii și părinți către principiile biblice.

Îmi aduc aminte de o întâmplare petrecută la grădinița mea, cu părintele unui copilaș mai năstrușnic. Știa că la grădiniță copilul lui era ascultător. Știa de influența mea ca educator din cuvintele copilului: „Eu ascult doar de doamna educatoare.” Părintele a dorit să se implice mai mult în educația copilului, iar eu i-am arătat sursele cele mai sigure, oferindu-i resursele și materialele cele mai potrivite. Lumina a strălucit, ascultarea a fost practicată, iar schimbările comportamentale nu au întârziat să apară.

Cheia de a-i conduce pe copii spre ascultare – de părinți și de Isus – este o relație activă cu cei mici, iar comunicarea cu părinții conduce la cele mai bune rezultate. Transmiterea valorilor biblice în grupele noastre formează cu adevărat caractere. În felul acesta, granițele unităților noastre de învățământ sunt surpate, iar valorile lui Isus pătrund ușor și sigur în casele acestor familii prețioase pentru cer! Educatori, învățători, profesori, lucrarea voastră este atât de importantă pentru vremuri ca acestea! Fiți făuritori de caractere pentru cer și lumini într-o lume cuprinsă de întuneric!

autor: Loredana Ștefăniță

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor