MUNCA ARE CA REZULTAT SĂNĂTATEA ȘI FERICIREA

Căci Domnul, Dumnezeul tău, te va binecuvânta în toate roadele tale și în tot lucrul mâinilor tale și de aceea să fii vesel.
Deuteronomul 16:15

Ascultă ediția audio aici.

Împlinirea cu credincioșie a datoriilor casei, ocupând poziția în care poți fi cea mai eficientă, oricât de simplă și de umilă ar fi aceasta, este o lucrare cu adevărat înălțătoare. Această influență divină este necesară. În ea găsești pace și bucurie sfântă. Are o putere vindecătoare. Ea alină tainic și pe neobservate rănile sufletului și chiar suferințele trupului. Pacea minții, care vine din a avea motive și acțiuni curate și sfinte, va da un imbold liber și viguros tuturor organelor corpului. Pacea lăuntrică și o conștiință nevinovată înaintea lui Dumnezeu vor trezi și vor înviora intelectul ca roua picurată pe plantele delicate. Atunci, voința este corect orientată și controlată, este mai hotărâtă, și totuși liberă de orice perversitate. Gândurile sunt plăcute, deoarece sunt sfințite. Liniștea sufletească pe care o poți avea va fi o binecuvântare pentru toți aceia cu care te vei asocia. (…) Cu cât guști mai mult din această pace cerească, din această liniște a sufletului, cu atât ea va crește mai mult. Este o plăcere vie, însuflețită, care nu aruncă în amorțeală energiile morale, ci le trezește la o activitate sporită. Pacea desăvârșită este un atribut al cerului pe care îl au îngerii (Mărturii, vol. 2, pp. 326–327).

Niciodată copiii și tinerii nu vor simți pacea mulțumirii până când, prin împlinirea cu credincioșie a îndatoririlor din cămin, ei vor elibera mâinile ostenite precum și inima și creierul obosit al mamei. (…) Cei care neglijează să poarte o parte din răspunderile căminului sunt tulburați de singurătate și nemulțumire, căci ei n-au învățat adevărul că aceia care sunt fericiți sunt fericiți pentru că iau parte la împlinirea obișnuitelor lucrări zilnice (Îndrumarea copilului, pp. 352–353).

Munca bine condusă este exact lucrul de care au nevoie [copiii] pentru a-i face puternici, viguroși, veseli, fericiți și plini de curaj, pentru a face față diferitelor încercări cu care se confruntă în această viață (Îndrumarea copilului, p. 350).

autor: Ellen G. White

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor