O VIAȚĂ BINE ORGANIZATĂ

În sârguință, fiți fără preget! Fiți plini de râvnă cu duhul! Slujiți Domnului!
Romani 12:11

Ascultă ediția audio aici.

Sunt unii tineri și unele tinere care se împotrivesc foarte mult ordinii și disciplinei. (…) Nu acordă nicio atenție regulilor privind trezitul și culcatul la ore regulate, ci se culcă foarte târziu și apoi rămân în pat toată dimineața. (…) Nu ar fi bine să punem capăt obiceiului de a transforma orele prețioase ale zilei în noapte și orele nopții în zi prin intermediul luminii artificiale? (…)

Pe cât posibil, este bine să ne planificăm ce avem de făcut în timpul zilei. Faceți o listă a diferitelor îndatoriri care vă așteaptă și stabiliți un anumit timp pentru îndeplinirea fiecăreia! Totul trebuie făcut cu minuțiozitate, cu îndemânare și cu promptitudine. (…)

Rezervați-vă un număr de minute pentru a aduce la îndeplinire sarcina respectivă și nu vă opriți să citiți ziare sau cărți care vă fură privirea, ci spuneți-vă: „Nu, eu am doar atâtea minute să-mi fac treaba și trebuie să îmi îndeplinesc sarcina în timpul alocat ei.” (…) Aceia care din firea lor sunt mai lenți să caute să devină activi, rapizi, energici, aducându-și aminte de cuvintele apostolului: „În sârguință, fiți fără preget! Fiți plini de râvnă cu duhul! Slujiți Domnului!” (…)

Dacă vă mișcați încet, tergiversând lucrurile, dacă aveți obiceiul de a trândăvi, atunci veți lungi o sarcină care se putea realiza într-un timp scurt; și este de datoria celor care sunt înceți să facă o reformă și să devină mai iuți. Dacă vor, atunci își vor învinge obiceiul de a zăbovi pe chestiuni minore și de a tărăgăna lucrurile. (…)

Efortul zelos și perseverent vă va plasa pe o poziție avantajoasă din care se poate obține victoria; căci acela care se străduiește să învingă în și prin harul lui Hristos va avea parte de iluminare divină și va înțelege ce mari adevăruri pot fi cuprinse în lucruri mici, precum și faptul că religia poate fi inclusă atât în marile, cât și în micile probleme ale vieții (Youth’s Instructor, 7 septembrie 1893).

autor: Ellen G. White

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor