EXTEMPORAL LA… CREDINȚĂ (I)

De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său.
Romani 8:28

Ascultă ediția audio aici.

Ai consumat vreodată timp și resurse ca să concepi un plan foarte bine structurat tocmai pentru a evita o situație neplăcută și totuși, când să-l pui în practică, acesta să se dovedească ineficient? Cum te-ai simțit? Ai rămas dezamăgit? Poate chiar obosit?

Încă din copilărie suntem șlefuiți în baza unui stereotip care pare să ne ofere o asigurare de viitor. De fapt, asta e ceea ce căutăm, fie că e vorba de asigurarea auto, cea de sănătate sau doar acel plan pe care îl concepi pentru a te asigura că în viitor îți va fi bine. Și totuși există momente în care ajungem în momentul când teoria trebuie transpusă în practică. Ce e de făcut?

În ziua de 25 februarie 2021, conform statisticilor, numărul global de decese cauzate de virusul SARS-CoV-2 a depășit 2,5 milioane. Ce legătură are însă această dată cu experiența mea personală? Ei bine, chiar în acele momente, metaforic vorbind, viața mea spirituală era supusă unui test. Cu toate că mă consider un elev conștiincios și un dușman al procrastinării, în urma unei săptămâni aglomerate, pregătirea pentru un ulterior test la matematică a fost neglijată. Ajuns în dimineața cu pricina, pe baza zicalei românești, m-am apucat să „îngraș porcul în ajun”. Încercând să rețin o parte din informațiile necesare testului, mi-a surâs și ideea de a-mi pregăti niște „copiuțe”, pentru a compensa materialele pe care nu le pregătisem încă. Fraudarea era destul de accesibilă, luând în considerare perioada pandemică și orele online de la acea vreme. Zis și făcut. Scriam și priveam cum ușor, ușor, foaia cu informațiile necesare prindea contur. Nu luasem însă în considerare ideea că, deși profesoara nu mă vedea, Dumnezeu nu era mândru de ceea ce făceam. Când am realizat acest lucru, m-am simțit sfâșiat pe interior. Tu ce ai fi făcut? Un creștin autentic cu siguranță ar fi ales să se oprească și să își recunoască greșeala, însă, ah, acesta era un test atât de important, nu îmi puteam permite să fac asta.

Roagă-te împreună cu mine ca, indiferent de conjunctură, întotdeauna cinstea să primeze!

(Va urma.)

autor: Norris Chirilianu

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor