BORNA KILOMETRICĂ – BULEVARDUL INDEPENDENȚEI NR. 238, BRĂILA

El a trimis pe doi din ucenicii Săi și le-a zis: „Duceți-vă în cetate. Acolo aveți să întâlniți un om ducând un urcior cu apă, mergeți după el. Unde va intra el, spuneți stăpânului casei: «Învățătorul zice: Unde este odaia pentru oaspeți, în care să mănânc Paștele cu ucenicii Mei?» Și are să vă arate o odaie mare de sus, așternută gata; acolo să pregătiți pentru noi.”
Marcu 14:13-15

Ascultă ediția audio aici.

Și astăzi Dumnezeu trimite ucenici pentru a găsi spații în care să ne putem desfășura activitățile zilnice în cele mai bune condiții. Experiența spațiului pentru înființarea Școlii Postliceale Sanitare de la Brăila poate fi împărțită în patru momente importante:

1. În anul 1991 a existat dorința de a deschide această școală, dar nu exista și spațiul necesar pentru ea. Astfel că prima locație de care s-a bucurat această școală, pentru o perioadă de trei ani, a fost în cadrul Bisericii Adventiste Rahova, din Brăila. În tot acest timp, s-au căutat soluții pentru a găsi un spațiu adecvat și încăpător pentru clasele din ce în ce mai multe și mai numeroase.

2. În anul 1994 a avut loc minunea și a fost achiziționat spațiul de pe Bulevardul Independenței nr. 238, compus din două corpuri de clădire care au fost amenajate pentru desfășurarea activității școlare. Până în anul 2001, școala a funcționat atât în spațiile Bisericii Rahova, cât și în spațiile amenajate în noua locație.

3. În anul 2001 s-a construit o clădire nouă, cu toate facilitățile necesare, unde a fost mutată întreaga activitate școlară, dar și cea administrativă. Aici funcționează și în prezent, oferindu-le elevilor o educație de înaltă calitate și învățându-i să le slujească celor suferinzi.

4. Un al patrulea moment important a venit în anul 2019, când au început lucrările de renovare atât de necesare instituției noastre. Corpul administrativ a fost primul care a intrat în renovare și, actualmente, acesta este un spațiu foarte primitor, reprezentativ pentru o instituție școlară adventistă. Din fericire, lucrările de renovare continuă și sperăm ca până la momentul în care citești această experiență toate corpurile de clădire să fie finalizate. În prezent se renovează capela școlii, inima acestei instituții.

În această dimineață, venim cu mulțumire înaintea lui Dumnezeu fiindcă El S-a îngrijit de nevoile noastre de spațiu, pentru a le oferi o educație aleasă celor care doresc să o primească. Te invit să îi mulțumești și tu pentru spațiile în care locuiești sau în care îți desfășori activitatea! Să nu uităm că al Domnului este pământul, cu tot ce este pe el. Amin!

autor: Corina Diaconu

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor