FII UN ÎMPLINITOR DE VISURI!

Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură, ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie ca să dea har celor ce-l aud.
Efeseni 4:29

Ascultă ediția audio aici.

  

Ca dascăl, trec prin fața ta atâtea suflete, cu atâtea gânduri și aspirații mai mult sau mai puțin realizabile. Fiecare copil visează, iar tu poți face parte din visul lui. Unii copii renunță la visuri sau pur și simplu acestea le sunt furate de diferite situații din viață.

Îmi place foarte mult povestea unui prieten de familie. Își aducea aminte de anii de gimnaziu, când din cauza unui scris indescifrabil era des apostrofat de către profesori, dar mai ales de către profesorul de istorie. Într-o zi, luându-i caietul la control, i-a zis: „Daniel, ce-ai scris aici? Nu înțeleg niciun cuvânt!” Daniel ia caietul și citește ce scrisese cu mâna lui. Profesorul îi spune apoi: „Și dacă te faci cioban, tot trebuie să înțelegi când scrii oile!”

Timpul a trecut cu repeziciune, iar după vreo 15-16 ani, Daniel, un asistent medical respectat, intrând în salon, observă printre pacienți o față cunoscută. Cu siguranță ți-ai dat seama: era chiar profesorul de istorie, care, cu lacrimi în ochi, i-a zis: „Daniel, iartă-mă! Poate că nu am crezut în tine atunci! Poate că nu te-am încurajat cât de mult aș fi putut să o fac, ca dascăl… Iar astăzi tu ai grijă de mine!”

Privind un copil, poate nu vezi calități extraordinare care să-ți sară în ochi, dar încearcă să vezi în el ce poate deveni. Cu siguranță vei descoperi lucruri extraordinare!

Fii parte din visul unui copil!

autor: Alina Mogheri

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video