CAP PESTE TOȚI

Vindecă-mă Tu, Doamne, și voi fi vindecat; mântuiește-mă Tu și voi fi mântuit, căci Tu ești slava mea!
Ieremia 17:14

Ascultă ediția audio aici.

Lucrarea misionară medicală nu mi-a fost arătată niciodată altfel decât ca având aceeași legătură cu lucrarea cum are brațul cu trupul. Propovăduirea Evangheliei are ca scop proclamarea adevărului și dezvoltarea atât a celor bolnavi, cât și a celor sănătoși. Ea este corpul, lucrarea misionară medicală este brațul, iar Domnul Hristos este Cap peste toți. În acest fel mi-au fost prezentate lucrurile.

A fost rostit îndemnul ca, dat fiind că lucrarea misionară medicală este brațul trupului, să i se acorde același respect. Așa este. Lucrarea misionară medicală este brațul corpului, iar Dumnezeu este foarte preocupat de această lucrare și vrea ca și noi să dovedim un interes conștient pentru ea.

Hristos era implicat în toate ramurile lucrării. El nu a făcut nicio împărțire. El nu a considerat că a călcat pe tărâmul medicilor când îi vindeca pe bolnavi. Domnul proclama adevărul, iar când cei bolnavi veneau la El pentru vindecare, îi întreba dacă ei cred că îi poate face sănătoși. El era în aceeași măsură gata să-Şi întindă mâinile pentru a vindeca bolnavi cum era de a predica Evanghelia. Făcând această lucrare, Se simțea în largul Lui la fel de mult ca atunci când proclama adevărul; căci vindecarea bolnavilor constituie o parte a Evangheliei.

A-i lua pe oameni exact așa cum sunt, oricare ar fi statutul lor, oricare ar fi starea lor, și a-i ajuta pe orice cale posibilă – iată misiunea Evangheliei! S-ar putea să fie necesar ca pastorii să se ducă în casele celor bolnavi și să spună: „Sunt gata să vă ajut și voi face tot ce pot. Nu sunt medic, ci pastor, dar îmi place să slujesc celor bolnavi și în nevoie.” Cei care sunt bolnavi fizic sunt aproape totdeauna bolnavi și sufletește și, când sufletul este bolnav, și trupul este bolnav. (Lucrarea misionară medicală, pp. 237, 238)

Când Isus Și-a desfășurat lucrarea de vindecare și predicare pe pământ, au beneficiat toți aceia care veneau în contact cu El, indiferent dacă erau credincioși sau nu. Se întâmplă câteodată să evit să mă implic pentru oamenii bolnavi care nu îmi împărtășesc convingerile?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor