Prieten mai apropiat decât un frate

Cine își face mulți prieteni îi face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care ține mai mult la tine decât un frate. Proverbele 18:24

Ascultă ediția audio aici.

Domnul nu te-a lăsat singur. El privește spre tine cu o compasiune plină de tandrețe. Duhul Sfânt Se luptă să domine puterile întunericului. Dacă vii la Hristos flămând și însetat după pâinea și apa vieții, puterea statornică a lui Hristos va înfrânge asprimea, răceala și egoismul, care sunt în opoziție cu empatia. Hristos bate la ușa inimii tale dorind să intre. Va bate El oare în zadar? Îl vei refuza? Sau Îi vei spune bun venit ca oaspete de seamă? Să nu Îi refuzi dorința de a intra, pentru că dragostea lui Isus este de o mai mare valoare pentru tine decât întreaga lume.

Lungimea, adâncimea, înălțimea și lărgimea ei nu pot fi estimate. Ea deschide și lărgește inima, dându-i o nouă capacitate de a-L iubi pe Dumnezeu. Chemările și invitațiile făcute în Biblie înseamnă tot ce poate exprima cea mai puternică limbă. Domnul este nerăbdător să te întorci la El. El știe că ai nevoie de El și El are nevoie de tine, deoarece El zice: „Voi sunteți martorii Mei” (Isaia 43:10). Îți faci un rău foarte mare când îți întorci fața de la viul Dumnezeu. Să nu-ți fie teamă să te consacri pe deplin și cu toată hotărârea! Încredințează-te fără rezerve harului lui Isus Hristos; vei descoperi că nu există nicăieri o așa compasiune ca aceea de o infinită puritate.

Sub conducerea Sa, vei aprecia bunătatea, îndelunga răbdare și sacrificiul de Sine al iubirii lui Dumnezeu, pe care vei fi în stare să o manifești față de lume. S-ar putea să te gândești că nimeni nu înțelege cu adevărat cazul tău, dar există Cineva care cunoaște toate împrejurările. El știe că nu ai putere, nici înțelepciune de la tine și că nu ești în stare nici măcar să-ți înțelegi nevoile, dar El a promis să te susțină să nu cazi și te poți baza pe această promisiune. Uneori s-ar putea să îți vină să plângi, întrucât ți-ai pierdut bucuria și speranța în Domnul, dar Hristos îți spune: „Deschide ușa inimii tale și lasă-Mă să intru!” El este un prieten mai apropiat decât un frate și Lui poți să-I spui orice încercare, orice durere, orice nevoie. El te va învăța multe lucruri mai prețioase decât aurul și argintul și îți va da pacea și bucuria. – Scrisoarea 109, 1896

Gândesc mai departe

I-am împărtășit astăzi lui Isus ce am pe inimă?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor