Educația înseamnă mântuire

„Funia împletită în trei nu se rupe ușor.” (Eclesiastul 4:12)

Ascultă ediția audio aici.

În anul 1906, Arthur Carscallen a plecat ca misionar în Kenya. Stabilit în provincia Nyanza, într-o zonă de conflict între triburi, s-a străduit ani de zile fără niciun rezultat să planteze o biserică. Schimbând tactica misionară, a decis să înființeze o școală pentru copii. A fost prima școală adventistă din Kenya – Colegiul Kamagambo de astăzi, ce s-a dovedit a fi un motor pentru creșterea bisericii de acolo. În 2015, în Kenya erau 55 de școli primare, 36 de școli gimnaziale, două universități și un număr de 866 296 de membri.

Acești misionari adventiști au înțeles că lupta de astăzi se dă pentru generația tânără. Au înțeles că educația nu este ceva ce are loc la periferia istoriei umane, ci ea se află chiar în centrul marii lupte. Au înțeles că cei care controlează educația au puterea de a modela viitorul. Tocmai de aceea, Hristos a făcut din instruirea celor doisprezece apostoli punctul central al misiunii Sale.

Educația adventistă înseamnă pregătirea tinerilor pentru o viață de succes, „este dezvoltarea armonioasă a puterilor fizice, mentale și spirituale” (Ed, p. 11). Este o lucrare de răscumpărare, un efort constant de a-i ajuta pe elevi să vină într-o relație mântuitoare cu Hristos. Iar școala este un centru de excelență, este locul unde părinții, profesorii și pastorii, ca agenți ai lui Dumnezeu, își dau mâinile în lupta pentru sufletele generației viitoare, este locul unde se demonstrează pe viu că „funia împletită în trei nu se rupe ușor” (Eclesiastul 4:12).

A venit timpul să investim mult mai mult în acest domeniu, părinți, profesori, pastori și membri, la nivel local și național, să investim bani, timp și talente, să ne investim pe noi înșine, pentru a împlini dorința lui Hristos: „Duceți-vă […] și învățați-i” (Matei 28:19,20).

Doamne, ai grijă de școlile bisericii, de cei ce le conduc și de elevii care învață acolo! Fă ca planul Tău să se împlinească prin ele!

Provocare:

Fă-ți un plan de a susține un proiect de educație al bisericii!

Ciprian Ciurea
Conferința Oltenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor