Niciodată singur

„Și au zis unul către altul: «Nu ne ardea inima în noi când ne vorbea pe drum și ne deschidea Scripturile?»” (Luca 24:32)

Ascultă ediția audio aici.

Există în inimile și în mințile a milioane de oameni dorul arzător de a studia Biblia, setea reală de a auzi glasul lui Dumnezeu, de a înțelege voia Sa pentru ei.

Ei tânjesc nu atât de mult după informații, cât după un caracter schimbat. Suntem de multe ori goliți spiritual pentru că nu avem o comunicare profundă unii cu alții și cu Domnul Isus.

Afectați de griji, împovărați de problemele care abundă zilnic, pierdem din vedere darul cel mai de preț dat oamenilor – comunicarea. Copiii suferă că părinții nu au timp pentru ei, soțul și soția cred că banii pot înlocui totul, iar generațiile au încetat să mai comunice.

Pe drumul spre Emaus, ucenicii erau atât de convinși că nimic nu poate să le alunge tristețea, încât nici nu L-au recunoscut în tovarășul lor de drum pe Isus. Poate vorbi Domnul Isus cu tine și tu să nu-L cunoști? Îți poate prezenta cineva argumente care să nu te mai convingă?

A merge astăzi pe drumul spre Emaus înseamnă a avea experiența deschiderii ochilor, a înțelegerii adevărului prin Duhul Sfânt, care să ne facă inimile să ardă în noi și să ne lumineze viețile. Îl pot vedea pe Isus tovarăș de drum, deschizând pentru noi zilnic Scriptura cu făgăduințele ei, amintindu-ne planul frumos al mântuirii, însoțindu-ne la fiecare pas. Îl pot vedea pe Isus privind cu îngăduință la lipsa noastră de pricepere și făcând un plan pentru a Se descoperi mai departe. Îl văd pe Isus cum frânge pâinea pentru noi, așteptând cu răbdare nedumerirea noastră.

Dumnezeu știe zilnic de ce avem nevoie și, chiar dacă nu pricepem pe moment tot, va veni un moment al descoperirilor. Comunicarea este darul lui Dumnezeu care ne ajută să descoperim. Îl descoperim pe Dumnezeu și minunata Lui călăuzire și descoperim minunea părtășiei cu ceilalți.

Ție îți mai arde inima când deschizi Scriptura? Mai poți rămâne cufundat în problemele tale când îți dai seama că Isus a fost cu tine?

Doamne, deschide-ne ochii să înțelegem Scriptura și fă ca inima să ne ardă ori de câte ori ne lămurești frumusețea Cuvântului Tău!

Provocare:

Alege astăzi să împărtășești cu cineva un pasaj preferat din Scriptură, poate chiar ce ai studiat astăzi!

Daniel Oncea
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor