(In)suflă credință!

„[Dragostea] acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul.” (1 Corinteni 13:7)

Ascultă ediția audio aici.

Comunicarea autentică este în același timp o abilitate și o artă. O comunicare reușită este vitală în construirea relațiilor. Prin urmare, cum putem să comunicăm cu cei de lângă noi într-un mod eficient, salvator și transformator? Iată ce putem învăța de la Dumnezeu Însuși. Scriptura ne spune în 1 Ioan 4:8 că Dumnezeu este dragoste, iar, dacă dragostea crede totul, speră totul, acoperă totul și suferă totul, înseamnă că Dumnezeu crede și speră și suferă și acoperă. În cine sau în ce crede și speră Dumnezeu? Când Dumnezeu se uită la noi, El nu vede doar ce suntem și ce vom fi, ci și ce putem fi. Dumnezeu vede și posibilitățile noastre, nu doar realitățile. Când Isus a fost pe Pământ și întâlnea oameni care nu vedeau nimic bun în viața lor, El vedea pentru ei și în ei un viitor pe care ei nu-l puteau vedea.

Când tinerii noștri iau decizii greșite, trebuie să vedem în ei ce văd și ochii lui Dumnezeu și să suflăm în viața lor credință și speranță. Tinerii noștri trăiesc într-o lume rea, aspră, insensibilă, nemiloasă. Succesul nostru față de aceste suflete va fi proporțional cu încrederea lor în noi și cu prețuirea pe care le-o arătăm. Mesajul nostru îngăduitor cu privire la ceea ce pot deveni constituie un ajutor neprețuit pentru ei. Oamenilor nu le pasă cât de multe știi până nu știu cât de mult îți pasă de ei.

Când ne punem încrederea în ceilalți și credem că Dumnezeu poate face lucruri mari pentru ei, atunci se pot întâmpla miracole. Fiecare tânăr are potențialul să atingă măreția. Sarcina noastră este să le arătăm cum să ajungă acolo.

Caută astăzi pe cineva lângă tine căruia să îi spui cu credință: „Dumnezeu poate face lucruri mari pentru tine”! Fii slujitorul lui Hristos, provocându-i pe tineri, delegându-le sarcini, fiind alături de ei când greșesc, dar și recunoscându-le succesul atunci când îl ating! Oferă-le încurajare și sprijin!

Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună!

Provocare:

Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

Dragoș Brașoveanu
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor