Motivația

„Sau disprețuiești tu bogățiile bunătății, îngăduinței și îndelungii Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință?” (Romani 2:4)

Ascultă ediția audio aici.

Se spune că poți face orice dacă ai o motivație puternică. Motivația este un combustibil foarte eficient, dar și unul care se consumă foarte repede. Fie că este o motivație altruistă și nobilă sau una egoistă și meschină, întotdeauna ea duce la acțiune, la hotărâri, la convingeri. Pentru a-i motiva pe copii să facă mici treburi în gospodărie, părinții se folosesc din plin de motivație. De cele mai multe ori, aceasta este strâns legată de unele beneficii ce pot fi primite imediat. Problema motivațiilor materiale, imediate și exterioare persoanei noastre este că provoacă dependență. Dacă azi a fost suficient un cost mic pentru a acoperi o motivație, peste o săptămână prețul va crește și foarte curând nu va mai fi suficient de puternic pentru unele servicii așteptate. Pe de altă parte, motivațiile care vin din cele mai puternice valori și convingeri personale își cresc puterea pe măsură ce facem acele servicii.

Atunci când vorbim despre pocăință, care înseamnă transformarea gândirii, a scopurilor și a acțiunilor noastre, dorința de a-L onora pe Dumnezeu ar trebui să fie cea mai puternică motivație. Bunătatea Lui arătată față de noi prin jertfa Domnului Isus are ca principal scop să ne aducă la pocăință. Orice altă motivație care duce la pocăință nu va trece testul timpului. Mai devreme sau mai târziu, va fi insuficientă, iar entuziasmul unei vieți după voia lui Dumnezeu va dispărea. Știm că suntem pe calea pocăinței când împrumutăm de la Dumnezeu ura ireconciliabilă față de păcat și dragostea necondiționată față de păcătos. Să ne lăsăm copleșiți de bunătatea lui Dumnezeu!

Doamne, mă rog astăzi pentru tinerii care au nevoie de atingerea dragostei Tale!

Provocare:

Scrie-i o scrisoare de dragoste din partea lui Dumnezeu unui tânăr care nu găsește suficientă putere să-și schimbe viața! Expediaz-o chiar azi prin poștă! Dacă este posibil, rămâi anonim!

Rubin Atomei
Conferința Moldova

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor