Considerație

„Și, în fiecare zi, Mardoheu se ducea și venea înaintea curții casei femeilor ca să afle cum îi merge Esterei și ce se face cu ea.” (Estera 2:11)

Ascultă ediția audio aici.

Mardoheu avea o fată de suflet, a unui unchi al său, care nu mai trăia. Grija lui față de ea și mai ales educația pe care i-a dat-o au avut un impact și consecințe de invidiat pentru fiecare tânără care-și dorea un viitor deosebit.

Cunosc fete care mă priveau cu lacrimi în ochi în urma vizionării unor ecranizări despre carierele uimitoare ale unor tinere. Dar îmi amintesc de o fată de liceu care s-a rușinat să-și conducă mama la gară din cauza ținutei țărănești pe care aceasta o purta. Venise de departe, de la țară, îmbrăcată specific locului, cu bănuți și ce mai avea pe acasă pentru fata ei de la oraș. Dar aceasta nu voia să fie asociată cu mama ei.

Estera era frumoasă, ascultătoare, curajoasă, își iubea vărul și asculta de el. Și, mai ales, Îi era deosebit de credincioasă lui Dumnezeu. Toate aceste calități, alături de înțelepciunea dăruită, au ajutat-o să îndeplinească un plan divin, unic în istoria Israelului, care se sărbătorește și astăzi. Respectul ei față de Mardoheu și al acestuia față de ea, chiar în situații vitrege, s-a concretizat în biruințe, care și azi sunt de multe ori o încurajare pentru copiii lui Dumnezeu care privesc la vremurile viitoare de criză.

Relația dintre Mardoheu și Estera este un model de respect, iubire și mai ales colaborare pentru biruința unei cauze aparent pierdute și fără vreo șansă de izbândă.

Dacă ești mai cu experiență, nu înseamnă că poți face totul, iar dacă ești tânăr, să nu crezi că lumea îți aparține. Doar împreună, în trei, cu respect, iubire și colaborare, veți reuși, fiecare dintre voi ocupându-și locul oferit de Dumnezeu în planul Său.

Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei!

Provocare:

Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

Iosif Suciu
Conferința Transilvania de Sud

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor